Младежи държани като роби във ферма в Румъния

Румънската прокуратура и агенцията за закрила на детето разследват случая с ферма в страната, в която германски тийнейджъри били държани като роби.

Петима заподозрени са в предварителния арест

Младежи са били държани в робски условия и принуждавани на тежък труд във ферма в Румъния, рекламирана като място за “рехабилитация” на проблемни деца, предаде Би Би Си.

По случая са задържани петима заподозрени, включително германец, на които е постановен 30 дни предварителен арест.

Във фермата, разположена в Северна Румъния, са били настанени общо 20 германски тийнейджъри. Те са били част от проект, финансиран от германската държава. Според сайта на програмата, наречена “Проект Марамуреш”, тя била насочена към проблемни непълнолетни от Германия, страдащи от поведенчески разстройства или наркомании. Целта била те да бъдат рехабилитирани чрез “образователни и развлекателни дейности сред природата”, под наблюдението на експерти по педагогика и психология.

Всъщност обаче младежите били лишавани от храна, не им било позволявано да учат и да приемат лекарства, предписани от медик. Ограничени им били контактите с външния свят и били подлагани на сурови и брутални методи на превъзпитание, включително изтощителен физически труд и унизително отношение.

Коментари

Задължително поле