Младежи от Правец организираха благотворителен спортен ден в помощ на болен мъж

Известни спортисти, прославили България, прегърнаха каузата

На 20 февруари в град Правец се проведе спортен ден, организиран от младежи, вдъхновени от благотворителна кауза в подкрепа на болен от рак мъж. Събитието събра десетки зрители и множество доброволци, пожелали да подпомогнат инициативата в спортната зала на града и да дарят надежда на младия Симеон Симеонов.

Състезатели от Националната баскетболна лига участваха в организиран баскетболен мач „бъдещи срещу настоящи звезди“ по време на спектакъла. На сцената се представиха и ученици от Младежкия духов оркестър на Професионална гимназия по компютърни технологии и системи, мажоретки от ГПЧЕ „Алеко Константинов“ и танцов ансамбъл от читалище „Заря“. Инициативата бе подпомогната от спортисти на България, които взеха участие в търг с кауза. След края на събитието всички артикули бяха откупени и бе събрана сумата от 2625 лв.

Основни организатори бяха дейци от „Младежко сдружение за Община Правец“, които имат за цел да подпомагат и да работят за реализацията на младото поколение в града и на хора в неравностойно положение. В средата на януари 2019 г. създават благотворителната кампания „Протегни ръка – дари надежда“, насочена в помощ на 33-годишния Симеон, който е семеен с 4-годишна дъщеричка и се бори с коварната болест, изискваща скъпо струващо лечение.

Близо месец преди благотворителното събитие известни български спортисти, популяризираха кампанията чрез свои клипчета в социалната мрежа фейсбук. Те взеха участие в търга, предоставяйки вещи със сантиментална стойност в името на каузата. Участие взеха Гая Диланова, която е шампионка по спортна акробатика от редица национални и международни състезания. Тя даде за търга първия си златен медал от 2016 г. от турнир в Италия и тениска от националния отбор по спортна акробатика на България.

Нейният пример последва и Николай Грозев, баскетболист от отбора на Академик София, дарявайки потник от сезон 2017 г., с който печели българския шампионат в отбора на "Лукойл Академик".

Най-добрият български таекуондист за 2018 г. Владимир Далаклиев, се включи в благотворителния търг с тениската си от световното първенство, на което печели първия си медал. В инициативата взимат участие и спортистите Божидар Аврамов, Иван Лилов, Боян Йоргачевич, Михаил Петров, Чавдар Костов, Георги Дамянов, Пламен Илиев и др.

По време на кампанията младежите са водени от желанието на един баща да оздравее, за да може да види как расте детето му. Решават да организират спортния празник, подтикнати от успехите на града в тази област. „Не един или двама успешни спортисти са стартирали своите кариери в отбора на "Лукойл Академик" и неговите младежки формации“, сподели пред „Труд“ един от организаторите на събитието Николай Недялков.

„Резултатът от събитието за пореден път доказа, че хората в гр. Правец и общината имат големи сърца и са склонни да подадат ръка на човек, който дори не познават“, заяви Николай.

„Младежко сдружение за Община Правец“ не спират своята инициатива и продължават с продажбата на мартеници, които са изработени от дома за стари хора в града.

Всеки, който желае да помогне, може да се се свърже с младежите на тяхната страница във фейсбук и да даде надежда на Симеон Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони