Арестуваха българин за продажба на бебета в Гърция

Премиерът Борисов се срещна с управляващия директор на МВФ Кристалина Георгиева

Японски милиардер си търси жена за полет до Луната Кандидатките трябва да са позитивно настроени

Осигуряват по-добър достъп до домовете на инвалиди

Състоянието на жената, която се лекува от свински грип в Смолян, остава стабилно

31-годижен мъж почина след инцидент в заведение във Видин

Тесла общувал с гълъб телепатично Получил видения на 7 години, след смъртта на брат си

Хотелиери и ресторантьори готвят протести заради срив в бранша Ръководството на БХРА излиза с петиция за законодателни промени

Пожар затвори пътя Симитли – Кресна

Емил Димитров: ВиК дружествата са в тежко положение и нямат собствено съфинансиране, новият холдинг ще помогне на всички

Арестуваха мъж от Кюстендил, заподозрян за убийство на съпругата си При първоначалния оглед са установени следи от насилие

Бившият шеф на затвора във Варна: Убитият в Истанбул българин имаше склонност към самоагресия

Ивелина Василева: Необходимо е да се полагат много усилия за модернизация на ВиК мрежата

Обирът на сребро и пари от Митница-Благоевград е станал чрез вътрешна информация

Бащата на убитата Андреа за 17-годишния Аксел: Дори и животните не могат да бъдат толкова жестоки

Младежка геосфера отвори врати в Шумен

 

Шуменци се сдобиха с Младежка геосфера, която е отворена за всички млади хора, които имат интерес към книгите, музиката и творчеството. Атрактивният дървен купол с винилово покритие е реализиран по идея на местния Общински младежки съвет, който спечели конкурс на фондация „BG Бъди активен“. Към 13 000 лв. и десетина дни доброволен труд на 50 ентусиасти е струвала реализацията на идеята.

Геосферата е изградена в парка близо Безистена в Шумен. Обзаведена е с мебели от дървени палети, пълна е с книги от различни жанрове, в нея има и пиано, и място за изкуство и изяви.

Конструкцията има живот поне век, гарантират майсторите. „Ако се пази, ще я има дълго“, казва един от инициаторите за съграждането шуменецът Петър Бодуров, който е и председател на Младежкия съвет.

Под купола с диаметър 9 метра могат да се организират всякакви събития – от семинари и литературни четения до концерти. Всеки може да запази сферата за свое мероприятие и това може да стане в специално създадения сайт на сферата. За идната събота е организирана работилница, в която ще могат да се включат и деца от Шумен.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.