Младежки модул „Francofolies. Благоевград“ събра над 100 български и френски ученици в Благоевград

????????????????????????????????????

Над 100 участници от България и Франция се включиха в Младежки модул „Francofolies. Благоевград“ , който се стартира днес в зала „22 септември“ и ще продължи през целия ден.

Форумът се организира в рамките международния фестивал за съвременна франкофонска музика „FRANCOFOLIES. Благоевград“. Той бе открит от заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности Христина Шопова, която приветства участниците и им пожела ползотворна работа. „Този модул е нещо, което ни отличава от всички. Това ни мотивира да продължаваме да развиваме идеята. Това е и възможност всички Вие да се срещате по време на фестивалите „Франкофоли“. Тук сте се събрали много интелигентни и умни деца.

Продължавайте в същия дух, вдъхновявайте ни, а ние ще организираме модули, по време на които да допълвате своите знания. Сигурна съм, че след този форум, Вие ще имате много повече умения и знания“, каза Христина Шопова.

Тя благодари и на преподавателите, които оказват цялостна подкрепа на децата.

Младежкият модул се провежда на френски език, а освен ученици- франкофони като участници, в него се участват и студенти- франкофони като модератори. В тазгодишното издание са поставени три теми за дебатиране - „Да бъдеш човек, означава да бъдеш отговорен“ - Антоан дьо Сент-Екзюпери, „ Светът ще бъде спасен от малцинството“ – Андре Жид и „Истинският рай е изгубеният рай“- Марсел Пруст.

Целта на платформата за дискусия е да срещне различни гледни точки на младите хора по актуална тема в смисъла на обществото и културната среда.

Коментари

Задължително поле