Младеж изтеглил 1000 лв. от намерена карта, а после я отнесъл в полицията

Снимка: Архив

Собственикът на върнатото портмоне с документи и дебитна карта установил липсата

20-годишен мъж от разградското село Сушево демонстрирал граждански дълг, като се явил в полицията в Кубрат, за да остави намерено портмоне с лични документи и дебитна карта, но пропуснал да спомене, че преди това поизтеглил пари от нея.

Това се разбрало, след като полицаите отишли на адреса на собственика на документите. 27-годишният мъж се зарадвал, че загубените в събота документи се върнали при него ден по-късно. За всеки случай отишъл да провери всичко наред ли е със сметката му, но банкоматът показал, че е на минус 1000 лв. спрямо последното му теглене. Побързал да информира криминалистите, че щастливото стечение на обстоятелствата, с върнатите вещи, не е точно такова и междувременно има неприятно движение на средствата му.

Така било установено, че младежът, който благородно се явил в полицията, за да спести тревоги, нерви и време на собственика на портмонето се е възползвал и си е платил щедро за жеста. Вероятно въобще не се е сетил, че има начин да се установи кой е теглил от парите.

Така младежът се оказал с образувано бързо производство.

От полицията не уточняват каква част от 1000 лв. е успял да похарчи и ще трябва да възстановява.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право