Младен Маринов: Над 700 кг е откритият хероин на "Капитан Андреево"

"Става въпрос за транзитен превоз на наркотичното вещество", заяви вътрешният министър

Голямо количество хероин е задържано в 2 ирански ТИР-а на граничния пункт "Капитан Андреево". Още снощи премиерът Бойко Борисов съобщи новината от трибуната на Общото събрание на ООН в Ню Йорк.

Фирмата, получател на пратката е австрийска. Става дума за една и съща фирма - изпращач от Иран и една и съща фирма, която е трябвало да получи тази пратка. Хероинът е бил укрит в дървени пелети като са пътували 3 ирански камиона. В 2 от тях е било натоварено количеството от 712 кг хероин, предаде БНТ.

Предполага се, че третия ТИР е трябвало да бъде тестови камион или камион-отцепка. На турския граничен пункт обаче той не е преминал първи и е бил втори в редицата камиони. Смята се, че това е един от най-големите удари по пътя на хероина от Азия към Западна Европа.

Това е митническа реализация, информацията е за малко над 700 кг хероин, но повече информация на този етап не може да се дава. Това каза Младен Маринов - министър на вътрешните работи. Най-вероятно става въпрос за транзитен превоз на наркотичното вещество, коментира още той.

"Определено България има сериозни постижения в борбата против наркотрафика, България винаги географски е стояла на един от пътищата на трафика на наркотици така, че е съвсем нормално, когато полагаме усилия да задържаме и големи количества", заяви още вътрешният министър.

Коментари

Задължително поле