Млад софиянец се представя за футболист на "Палермо", опитва да купи мотор с 2500 фалшиви евро

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в сряда в съда обвинителен акт спрямо 24-годишния софиянец Майкъл Д. за това, че се опитал да си купи мотоциклет "Ямаха R1"с 2500 фалшиви евро, за които знаел, че са такива, и за оказана съпротива на полицейски служители при арест.

Обвиненията са за извършени престъпления по чл. 244 ал. 1 пр. 1 и по чл.270, ал.1 от Наказателния кодекс, за които законът предвижда от 2 до 8 години лишаване от свобода за първото и до 3 години затвор или от 500 до 2000 лв. глоба за второто.

Случката се разиграла на 23 август 2016 г. в Асеновград, където представилият се с името Данчо от Стара Загора и като футболист на италианския "Палермо" столичанин пробвал да закупи с 25 менте банкноти по 100 евро мотоциклета като подарък за брат си. При срещата им продавачът А.С. се опитал да заговори на италиански Майкъл Д., който се похвалил, че от 6 години рита по терените на Апенините, но обвиняемият не му отговорил. Тогава асеновградчанинът поискал да оформят с документи покупко-продажбата, но обвиняемият Майкъл Д. отвърнал, че не ги носи в себе си.

Разговорът се провел пред двама други свидетели, като единият от тях отишъл до близка бензиностанция и проверил парите на специална машина, която показала, че са фалшиви. Банкнотите били по-тежки, хартията – грапава, а печатът им замазан, и затова веднага подал сигнал в полицията.

При пристигането на двама служители на МВР обвиняемият Майкъл Д. побягнал и оказал съпротива при опита да бъде задържан. След като му били поставени белезници, 24-годишният софиянец продължил да се представя с различни имена, защото не носел личната си карта, но впоследствие признал как е истинското му име.

Обвиняемият Майкъл Д. е с мярка за неотклонение "задържане под стража" в очакване на старта на съдебния процес срещу него.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право