Мним полицай тормозил по телефона баба от Павликени 30 часа за 10 920 лева

С прибраните пари ало измамникът си купил злато

Криминалисти от Павликени са задържали телефонен измамник, който се е представял за полицай и в продължение на 30 часа тормозил възрастна жена. След атаките 30-годишният Х.С. успял да взема 10 920 лева от 82- годишна павликенчанка.

Бабата събрала всичките си спестявания в торбички и ги оставила в контейнера до дома си. Плячката била прибрана от майката на мошеника, която твърдяла, че не знаела за какво става дума и не е задържана.

Телефонната измама била извършена на 21 и 22 август. Мъжът обяснявал на бабата по телефона, че е полицай, и че работи по залавяне на банда ало престъпници, които щели да вземат парите й.

Преговорите да даде спестяванията си на полицията продължили дълго време и старицата се озовала в капана на мошеника. Възрастната жена се оплакала в полицията след като тормозът приключил и тя установила, че е станала жертва на измама и няма никаква хайка на МВР.

Засега е установено, че Х.С. е действал сам, което се случва рядко в този вид измамни схеми. След дълго разследване и установява на лица по частните камери в Павликени, мъжът е бил разпознат и арестуван преди два дни. Сега е клиент на прокуратурата с повдигнато обвинение. По време на разследването е изяснено, че павликенчанинът е бил на гости при сестра си в Камен, където също е направено претърсване. Парите не са открити, но вместо тях полицията се натъкнала в жилищата в Павликени и стражишкото село на торба със златни бижута.

По време на разпита бандитът признал, че със солидната сума, която старицата е спестявала цял живот, си е купил злато, за да опита да прикрие следите си. Измамникът се оказал стар познат на МВР и осъждан.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право