Мним служител на ТЕЛК обра дядо

Снимка: Архив

Доверчивецът откарал с кола измамника в дома си

Неизвестен сладкодумец, който се представил за служител на ТЕЛК, отмъкна 1500 лв. от дома на 85-годишен шуменец.

Неизвестният измамник забелязал дядото в центъра на Шумен във вторник. Пенсионерът карал колата си и леко ударил друга. Когато излязъл от возилото с бастун в ръка, измамникът се залепил за него и го заговорил. Обяснил му, че работи в ТЕЛК и че има програма, по която раздават безплатни инвалидни колички на хора в нужда. Разказал, че е помогнал на много възрастни хора, но за целта трябва да види ТЕЛК-решението и да получи 160 лева, които на по-късен етап ще бъдат върнати.

Така дядото се съгласил, качил измамника в колата и заедно отишли до дома му. Домакинът показал документа и отишъл да извади 160 лв. Гостът видял къде старецът държи парите си. Успял да му отвлече вниманието и извършил кражба на всичките му спестявания. След това бързо напуснал жилището, като казал на възрастния човек, че излиза да пуши и ще го чака пред блока.

След минути дядото разбрал, че е измамен и отишъл да се оплаче в полицията. Като го видяли как шофира, униформените решили да го закарат за по-сигурно до дома му. По случая с кражбата е образувано досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле