Модерното комби е по-късо и по-ниско

Новият модел Peugeot 508 SW изглежда спортно и елегантно

23-2-6kol

Преди новата лимузина Peugeot 508 да е излязла на пазара, френският производител показа нейния комби вариант. Първите снимки и информации се появиха в заключителната фаза на Откритото първенство на Франция по тенис, на което звезди от калибъра на Рафаел Надал, официални лица и ВИП гости се транспортират до кортовете „Ролан Гарос” с автомобили на Peugeot. През следващата година във флотата от луксозни превозвачи с лъв върху решетката ще се включи и новият модел 508.

peugeot_508sw_1806pb_102

Комбито 508 SW (означението идва от Sports Wagoon) се отличава с изразителен и дързък дизайн като лимузината 508. Спрямо предишното поколение дължината му е намалена с 5 см до 4,78 м, а височината им е еднаква – 1,42 м. За комби тази височина не е никак голяма, но спортната визия изисква колата да бъде по-ниска. Снижаването в сравнение с досегашния модел е с 6 см. Намалените габарити се отразяват незначително на вместимостта на багажника, която е в диазапазона 530 – 1780 л в зависимост от позицията на задните облегалки. Вратата на товарното отделение се отваря с електрически механизъм.

peugeot_508sw_1806pb_202

Пътническата кабина предлага по-функционален и луксозен интериор. Хладилната жабка побира две бутилки с обем 1,5 л. До скоростния лост е инсталирано гнездо за безжично зареждане на смартфони. Ергономичните предни седалки предлагат масажна функция. Водачът е подпомаган от най-модерна електроника като круизконтрол със старт-стоп функция за задръствне и изцяло автоматично паркиране. За първи път в този сегмент Peugeot въвежда система за нощно виждане.

peugeot_508sw_1806styp_201

Изборът от бензинови двигатели е сведен до 1,6-литров турбо агрегат с мощност 180 или 225 конски сили, комбиниран с 8-степенен автоматик. Новият 1,5-литров дизел се предлага и с ръчна предавателна кутия. Познатият 2,0-литров дизел със 160 или 180 коня също е свързан с 8-степенен автоматик, който при липса на натоварване отделя двигателя от задвижването за по-икономично пътуване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили