Момичета се престориха на отвлечени и отидоха на любовна среща

Почти 3 дни полицаите от РПУ-Харманли (на снимка) издирвали двете “отвлечени” момичета.

Две момичета от Харманли инсценираха отвличане, за да се видят с мъже, с които се запознали в интернет. Приятелките - на 17 и 22 г., вдигнали на крак полицията, след като съобщили на близките си, че са похитени. Чрез съобщения до родителите си от 27 до 29 октомври, те отстоявали версията, че се намират заключени в Първомай и Чирпан. По-голямата от тях излязла от къщи с 1-годишното си бебе, което допълнително изправило на нокти близките й.

В полицията веднага били сформирани оперативни групи, които обявили момичетата за издирване и започнали действия за намирането им. “Отвлечените” били открити на 29 октомври заедно с бебето в добро физическо и психическо здраве в компанията на двамата мъже. От разговорите на полицията с тях станало ясно, че са напуснали домовете си по собствено желание, за да се видят с непознатите, с които поддържали интернет комуникации и с които желаели да прекарат няколко дни в Хасково.

Инсценирали отвличане, за да избегнат конфликт с родителите си. Материалите за поведението на непълнолетната харманлийка, ще бъдат предадени на местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Коментари

Задължително поле