Момчето, загинало след падане в асансьорна шахта в Приморско, практикувало екстремни спортове

Кадър от БТВ

17-годишният младеж, който загин а при опит за опасно селфи от покрива на недовършен хотел в Приморско, е практикувал екстремни спортове. Това потвърдиха пред БТВ от Апелативната прокуратура в Бургас.

Изоставената висока сграда на брега на морето е привлякла двете момчета не само заради панорамните снимки, но и с рисковото й изкачване. Според разследващите е възможно загиналият да се е залюлял за едно от железата, които преграждат част от шахтите и така да е пропаднал.

Собственикът на сградата ще бъде задължен да я обезопаси и да ограничи достъпа в нея, коментираха от общината в Приморско.

"В този случай те са длъжни да ги обезопасят. Ще се търсят и конкретните нарушения в тази насока, ако това не е било сторено", заяви Йовита Григорова, зам.-апелативен прокурор.

"В последно време се заговори за адреналиновите деца и ако родителят види, че има такова дете вкъщи, може да развие неговата креативност с различни творчески занимания или заедно да търсят нови предизвикателства - да катерят върхове и ред други такива дейности, с които детето наистина да се чувства ценно и важно", обясни Ваня Чечева - психолог. Тя съветва родителите да говорят с децата си и да им обясняват какви биха били последствията от подобни постъпки.

Коментари

Задължително поле