Монолитът от Юта изчезна

Снимки в социалните медии, най-вероятно от мястото, показват купчина камъни и малко парче метал.

Над седмица след появата на “артефакта”

За първи път бе забелязан от хеликоптер на 18 ноември

Мистериозният метален монолит, открит миналата седмица в пустинята в американския щат Юта, е изчезнал, съобщиха местните власти, цитирани от Би Би Си.

Според тях са получени достоверни съобщения, че обектът е бил преместен, неизвестно от кого. Снимки в социалните медии, най-вероятно от мястото, показват купчина камъни и малко парче метал.

Откриването на високия 3,7-метра обект предизвика масови догадки как се е озовал там. Десетки хора отидоха да го видят през последните дни. Странният метален предмет за първи път бе забелязан от хеликоптер на 18 ноември. Новината доведе до масови спекулации и хипотези за произхода му, като мнозина сметнаха, че е арт-инсталация. Все още никой не е съобщил, че стои зад поставянето на обекта в пустинята.

Според изкуствоведи той наподобява стила на Джон Макракен, живял дълги години в съседния щат, Ню Мексико и починал през 2011 г. Синът му, Патрик, разказа за “Ню Йорк Таймс” че баща му е планирал да постави част от творбите си на места из САЩ, които не са често посещавани от хора.

Коментари

Задължително поле