Монтана качва европейските си промени на 12 билборда

12 билборда, поставени на възлови места в Монтана, ще показват пред гражданите и гостите на областния град, реализираните със средства на Европейския съюз проекти, съобщи кметът Златко Живков.

На паната ще бъдат представени обновените паркове „Огоста”, „Калето”, „Монтанензиум” и „Градската градина”, възстановените крепост „Калето” и „Римската базилика”, спортният комплекс „Стадиона” и булевард „Хаджи Димитър”, екосъоръжения като регионалното депо за отпадъци и пречиствателна станция.

На част от билбордовете ще бъдат качени и най-значимите ремонти, извършени през последните години в училищата и детските градини на града край река Огоста. „Гражданите ще могат да видят още веднъж къде и какви средства са инвестирани и как членството ни в Евросъюза реално променя града и живота ни!”, заяви градоначалникът. Само през миналата 2018 г. в Монтана са инвестирани 12,5 млн. лева по оперативната програма „Региони в растеж”, а през тази година се очаква в общината да влязат още 11 млн. лева от фондовете на ЕС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони