Община Асеновград предупреди населението да не ползва водата от река Чепеларска

Джей Зи е вързан за Бионсе с брачен договор

Почистват от наноси улиците в София

САЩ: Руски тролове сеят дезинформация и за коронавируса

Консерваторите водят на парламентарните избори в Иран

Тийнейджър намушка връстник в Благоевград

Руски самолет, превозващ ЗРК „Панцир“, прелетя над България

Високо напрежение и драма на „Тича“, „Левски“ загуби нови точки

България предлага шест стратегически проекта за развитие на граничните региони

Япония съобщи за 14 нови случая на заразени с коронавирус

Президентът на Кипър пристига на официално посещение в България в понеделник

Криминално проявен нападна лекар във Варна

Увеличават се делата за домашно насилие в Горнооряховския районен съд Над 285 000 лева са събрали държавните съдебни изпълнители през 2019 година

Джем Йълмаз е известен актьор и… женкар

Отвлечената 15-годишна избягала докато похитителят й говорел по телефона

Монтана увеличи двойно капиталовите си разходи през миналата година

Двойно увеличение на средствата за изпълнение на капиталовата програма през 2018 година отчете общинската управа в Монтана на обществено обсъждане за дейността си през миналата финансова година. Капиталовите разходи от 2,5 млн. лева през 2017, през 2018 г. са достигнали 5,4 млн. лева. Средствата са инвестирани в текущи и основни ремонти на пътища, улици, тротоари, обществени сгради, църкви, паркинги, детски площадки, укрепителни съоръжения, както и закупуване на дълготрайни материални активи и др., обяви главният финансист на общината Силвия Василева.

За 2018 е важно да се отбележат и публично-частните партньорства на общината. Чрез фонда за подпомагане на местни инициативи са реализирани 6 проекта, а други 6 са в процес на изпълнение, казаха общинарите. Освен тях по инициатива на кмета на Монтана Златко Живков бяха отворени три дарителски кампании. Средствата са предназначени за интериорното довършване на храма „Свети Дух”, за отваряне на трети железопътен прелез в рамките на града и за възстановяване на скулптурата на покровителката на древна Монтана – богинята Диана.

Още 12,2 милиона лева са усвоени чрез 19-те проекта по оперативни програми на Европейския съюз. Най-голяма част от средствата са по „Региони в растеж” – 8,3 милиона лева. С тях са обновени парковете и сгради от образователната инфраструктура. Общо бюджетните приходи на Монтана за 2018 г. възлизат на 45 488 000 лева. От тях държавните са 25 442 000, а местните – 20 046 000 лева.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.