Монтанските „врабчета” спечелиха злато на „Орфеева дарба”

Вокална група „Детски смях” при Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата” в Монтана спечели златен медал на Националния форум „Орфеева дарба” в София.

Талантливите „врабчета” са класираха първи във втора възрастова група, където се състезаваха 10 групи от цялата страна. Председател на журито бе поп-певицата Мими Иванова , а членове - композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки.

Още две награди в певческата надпревара завоюваха Зорница Викторова  (10 г.) - сребърен медал, и Магдалена Александрова (10 г.) - бронзов медал. Те се откроиха с изпълненията си сред близо 60 момичета и момчета във втора възрастова група.

Вокалната група „Детски смях” се готви усилено за предстоящия финал на Националния конкурс „Детска мелодия на годината”, който ще се проведе на 23 март в зала 1 на НДК. Тогава ще бъдат представени на живо 14-те песни, достигнали финала. Режисьор на шоуто е Николай Априлов, а в спектакъла ще участват над 140 деца от цялата страна.

Седмица след това - на 30 и 31 март група „Детски смях” ще се състезава и в Международния конкурс „Абанико”, който ще се проведе отново в НДК.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони