Монтират стена за катерене на закрито

В Младежкия културен център /МКЦ/, на ул. „Гладстон“, вече ще има стена за катерене на закрито. Наред с всички занимания по видовете изкуства, спортни и танцови тренировки, след броени дни, стената ще започне да функционира. Любители на екстремния спорт, коментираха, че са много удовлетворени, тъй като до момента в града няма стена за катерене на закрито. Има още една  - в Спортен комплекс "Славейков", но тя е на открито.
Съоръжението в МКЦ е с височина 6,12 метра и ще заема площ от 112,5 квадратни метра. Катерачните панели са изработени от брезов екстериорен материал и ще бъдат оборудвани с 45 позиции за закрепване на катерачни хватки.
Проектът се осъществява по предложение на Георги Иванов - лицензиран инструктор по спортно и скално катерене, а същинските дейности по изграждането се извършват от фирма "Устето" ООД.
Заниманията с регулярна тренировъчна дейност ще са подходящи за деца и възрастни с малък или без опит в катеренето, които имат интерес към спорта и движението. Катеренето все повече увеличава своята популярност по света и у нас. Стремежът към усъвършенстване, заедно с приключенския характер и силните емоции са причина този спорт да бъде предпочитан като средство за подобряване на физическата и психическа кондиция, както и за поддържане на добро здравословно състояние.

Коментари

Задължително поле