Монтираха нови катерушки в детските градини на Община Раковски

С обновени кътове за игра са вече детските градини „Щастливо детство” , "Детелина" , "Иглика" и „Първи юни” в град Раковски, "Синчец" в село Белозем и „Радост” в сел .Стряма.

Посещаващите забавачките на територията на Община Раковски малчугани се радват на чисто нови игрови съоръжения – комбинирани катерушки с пързалки, единични и двойни люлки, въртележки, клатещи везни, тунели и пясъчници. Общата стойност за облагородяване на дворовете на шестте детски градини е 14 800 лева от общинския бюджет, а от настоятелството към ДГ „Иглика” в Раковски са осигурили 4044лв.

Освен самите съоръжения разходното перо включва и отливане на бетонни основи, стъпки и изравняване и оформяне на тревните площи. От общинската администрация пък са предоставили възможност на ръководствата на детските заведения сами да избират уредите в зависимост от техните нужди и приоритети. Именно затова игровите съоръжения са различни във всяка от тях.

„Общината винаги дава свобода на действие и не налага нещо, което няма да бъде от полза за децата. Макар и частично, искаме да подобрим материалната база, както вътре в детските градини, така и отвън на двора. Целта ни е детските градини на територията на Община Раковски да бъдат едно прекрасно кътче, в което спокойно и с много любов да бъдат отглеждани, обгрижвани, възпитавани и образовани нашите деца. Когато материалната база е на ниво, персоналът има по-големи възможности и свобода да твори", твърди зам.-кметицата на Раковски Татяна Бакова.

Уредите са разпределени според броя на децата, групите и площадките в съответните забавачки. Старите съоръжения са демонтирани, а новите са по-ниски и безопасни за децата. В детските заведения в Община Раковски има общо 33 групи, от които 5 яслени и 28 в забавачки, които се посещават от 934 деца. Малчуганите се обгрижват от 150 души персонал - от тях 65 педагогически и 75 непедагогически.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България