Безплатни колички и маски за пенсионерите в бургаските хипермаркети

Нови актове за разходки на открито във Варна Изписаха трима излекувани от COVID-19

5 са новите случаи на коронавирус у нас

Италиански микробиолог: Болните от COVID-19 с леки симптоми трябва да бъдат изолирани в специални центрове

Нова заповед: На обществени места задължително с маска

Удължиха забраната за полети от Китай, Южна Корея, Иран, Италия и Испания

Препоръчват цистерни с вода на полето за лична хигиена

Шеът на испанския кризисен щаб – с коронавирус

Теменужка Петкова: Към момента енергийният сектор е стабилен

Фирма за ученически униформи дари маски за детската хирургия в МБАЛ „Св. Анна“

Китай пусна комикс „Махай се, COVID-19!“ Вирусът мрази чистия въздух и се плаши от лекарите

Община Каолиново превежда 10 000 лв. на МБАЛ-Шумен

VIVACOM и United Group даряват 900 000 лв. на Министерството на здравеопазването

ЕК представи насоки за ограниченията по границите, свързани с епидемията

Варна с над 300 легла за болни от коронавирус Болниците в града чакат дарение от респираторни апарати

Монтираха нови катерушки в детските градини на Община Раковски

С обновени кътове за игра са вече детските градини „Щастливо детство” , „Детелина“ , „Иглика“ и „Първи юни” в град Раковски, „Синчец“ в село Белозем и „Радост” в сел .Стряма.

Посещаващите забавачките на територията на Община Раковски малчугани се радват на чисто нови игрови съоръжения – комбинирани катерушки с пързалки, единични и двойни люлки, въртележки, клатещи везни, тунели и пясъчници. Общата стойност за облагородяване на дворовете на шестте детски градини е 14 800 лева от общинския бюджет, а от настоятелството към ДГ „Иглика” в Раковски са осигурили 4044лв.

Освен самите съоръжения разходното перо включва и отливане на бетонни основи, стъпки и изравняване и оформяне на тревните площи. От общинската администрация пък са предоставили възможност на ръководствата на детските заведения сами да избират уредите в зависимост от техните нужди и приоритети. Именно затова игровите съоръжения са различни във всяка от тях.

„Общината винаги дава свобода на действие и не налага нещо, което няма да бъде от полза за децата. Макар и частично, искаме да подобрим материалната база, както вътре в детските градини, така и отвън на двора. Целта ни е детските градини на територията на Община Раковски да бъдат едно прекрасно кътче, в което спокойно и с много любов да бъдат отглеждани, обгрижвани, възпитавани и образовани нашите деца. Когато материалната база е на ниво, персоналът има по-големи възможности и свобода да твори“, твърди зам.-кметицата на Раковски Татяна Бакова.

Уредите са разпределени според броя на децата, групите и площадките в съответните забавачки. Старите съоръжения са демонтирани, а новите са по-ниски и безопасни за децата. В детските заведения в Община Раковски има общо 33 групи, от които 5 яслени и 28 в забавачки, които се посещават от 934 деца. Малчуганите се обгрижват от 150 души персонал – от тях 65 педагогически и 75 непедагогически.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.