Много слънце и жега днес

Обявяват кандидатите за стратегически инвеститор на АЕЦ „Белене”

Туитър и Фейсбук са били използвани от Китай срещу демонстрантите в Хонконг

САЩ съжаляват за освобождението на иранския петролен танкер в Гибралтар

На 20 август 2019 да почерпят

Сътресения в „Марибор“ преди „Лудогорец“

Ново огнище на африканска чума в Русенско

Край на свободното движение към Великобритания от 1 ноември При Брекзит без сделка гражданите на ЕС няма да имат право на престой и работа

Намериха още човешки останки край Негован

Макрон призова Путин да зачита демокрацията

Няма замърсяване на въздуха от пожара край Ботевград Към момента пламъците са овладяни, съобщиха огнеборците

Цялата територия на област Перник е обявена за санитарна зона заради чумата

Световен отровител 19 със серен двуокис е България (обзор) 350 000 тона от отровния газ изхвърлила страната ни в атмосферата през 2018 г.

Горски пожар наложи евакуация на най-малко 9000 души на Канарските острови

„Патриотичен фронт” възкръсва за местните избори Уточняват населените места

МОН се отказа от матури след абитуриентските балове

Отпада идеята държавните зрелостни изпити да се провеждат след абитуриентските балове – това се разбра от съобщение на Министерството на образованието.

Първоначалната в новия график за матурите бе заложено те да са на 26 и 29 май. Както „Труд“ съобщи, тези дати са непосредствено след празненствата на зрелостниците. От консултантски фирми за обучение в чужбина изразиха притеснение пред вестника, че късните дати ще възпрепятстват децата, които искат да продължат обучението си зад граница.

„Заради отлагането на матурите, издаването на дипломите, преводът и легализацията им, както и придвижването на документи ще е почти невъзможно в срок“, обясни тогава Ели Тончева от консултантска фирма „Едланта“.

Въпреки всички доводи от МОН обясниха официално и писмено, че такъв проблем не стои на дневен ред. Но въпреки това продължават да разглеждат становища в рамките на организираното обществено обсъждане.

Вчера на сайта на ведомството се появиха новите дати за матурите, които са 19 и 22 май.

„Така МОН отговаря на желанието на ученици и родители изпитите да бъдат преди абитуриентските балове“, обясняват от министерството.

Отделно от текста става ясно, че заради изборите за президент на 6 ноември есенната ваканция намалява с 1 ден – от 29 октомври до 1 ноември.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. My income before is very limited that I can’t even feed my family well. I got into trading with the help of Superior Trading System and now I’m enjoying my money. If you want to learn how to trade, Google them.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.