Москва: Руските изтребители не са използвали бордови оръжия и не са влезли в контакт с американския дрон

Руското министерство на отбраната коментира информацията на американските военни за сблъсък между американски дрон и руски Су-27 над Черно море.

Американският дрон е летял към руската граница с изключени транспондери, съобщи министерството. То заяви, че руските изтребители не са осъществили контакт с безпилотния летателен апарат и не са използвали бордови оръжия, пише БГНЕС.

„Средствата за управление на руските ВВС сутринта са регистрирали полет на американски безпилотен апарат MQ-9 по посока на руската държавна граница“, заяви Министерство на отбраната на Русия. „Дежурните изтребители от силите за противовъздушна отбрана са били вдигнати във въздуха, за да идентифицират нарушителя над водите на Черно море.“

Оттам се допълва, че поради внезапна маневра американският дрон е преминал в „неконтролируем полет със загуба на височина и се е сблъскал с водната повърхност“.

„Руските изтребители не са използвали бордови оръжия и не са влезли в контакт с американския дрон, като благополучно са се върнали на летището“, завършва изявлението, цитирано от ТАСС.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия