Моуриньо: Победата на Япония не е изненада, в европейския футбол има голям фокус върху егото

Жозе Моуриньо, треньорът на Рома, не определи победата на Япония над Германия с 2-1 като изненадваща. Специалният  каза, че колективната сила може да се бори с индивидуалното качество. Германия поведе на Япония в 33-ата минута след дузпа, реализирана от Гюндоган, след което необяснимото се случи в последния четвърт час на второто полувреме. На пресконференция в Италия днес Жозе Моуриньо даде възможно обяснение за резултата.

„Това е фантастично постижение, но честно казано, не е луда, голяма изненада. Япония е добър отбор, имат силни играчи, натрупали са опит на това ниво. Повечето играчи се развиват в Европа, знаят какво се случва тук. Мисля, че манталитетът на играчите може да направи разликата. В европейския футбол има голям фокус върху индивидуалната страна, върху егото.

Никога не съм тренирал японци, но съм тренирал азиатски играчи. В моя случай също имах късмет, дори бях треньор на най-добрия играч там Хюн Мин Сон. Разбирам, че манталитетът е много устойчив там, всеки играе за отбора. Това е нещо специално!", каза Жозе Моуриньо на пресконференция.  

5 от играчите на Хайме Мориясу играят в Бундеслигата (Камада, Ендо, Йошида, Итакура) и във 2. Бундеслига (Танака). 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят