Моу: В момента "Юнайтед" не може да бъде доминантна сила

"Манчестър Юнайтед" не е готов отново да бъде същата доминантна сила в английския футбол от преди няколко години, заяви мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо.

"Юнайтед" завърши последователно на седмо, четвърто и пето място в шампионата на Англия след отказването на легендарния клубен мениджър Алекс Фъргюсън. Шотландецът има 13 титли във Висшата лига, като стана шампион на Европа два пъти и триумфира пет път с купата на Футболната асоциация.

Моуриньо спечели купата на Лигата още в първия си сезон на "Олд Трафорд", а до края на кампанията има шанс да спечели и трофея в Лига Европа.

"Все още не сме готови да бъдем доминираща сила. Не сме готови да опитаме да спечелим всичко. Заради естеството на клуба и заради моите амбиции, сме готови да се борим за всяка една точка. Има разлика между амбициите на един голям клуб и реалността", заяви Моуриньо.

Португалецът заяви, че никога не би се разделил с Анхел ди Мария, Хавиер Ернандес и Дани Уелбек, които преминаха през Юнайтед в последните години. Моуриньо е сигурен, че Манчестър Юнайтед има много врагове. Това се случи след победата на отбора с 1:0 у дома срещу Ростов в турнира Лига Европа. 20-кратните шампиони на Англия се класираха за четвъртфиналите след общ резултат 2:1.

"Имаме много врагове. Нормално е противникът ни да бъде Ростов, но сега имаме много врагове. Трудно е да се играе с 10 души след червения картон на Андер Ерера срещу "Челси". Трудно е да се играе късно вечерта и е трудно да се играе в 12 часа на обед. Много хора смятат, че трябваше да вкараме доста повече голове срещу Ростов. Много неща са срещу нас. Момчетата са невероятни. Вероятно ще паднем в неделя (срещу Мидълзбро). Ще платим необходимата цена. Умората си има цена. Футболистите на Ростов бяха по-свежи, идват след зимна пауза", каза още Моуриньо. Той обясни защо Маркос Рохо е изял банан по време на двубоя срещу Ростов в четвъртък. "Футболистът поиска банан. Това не е смешно. Трябва да уважаваме играчите и техните качества, те дават абсолютно всичко", добави Жозе Моуриньо.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят