Мощна подкрепа за кмета на Стара Загора срещу протестъри

Живко Тодоров пита съгражданите си дали си върши добре работата

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров получи силна подкрепа от съгражданите си, след като протестиращи пред общината тийнейджъри поискаха оставката му с викове "Мафия!", но не можаха да кажат от какво точно не са доволни. Историята разказа самият Тодоров във фейсбук:

"Здравейте, старозагорци! Тази вечер направих отчет за свършеното в Стара Загора през последните години. Обновлението на улиците, Централния пазар, междублоковите пространства, спортните зали, стадион “Берое”, парковете, училищата, детските градини. В снимки беше представено как се е променил града в последните години. Имаше учители, културни дейци, спортисти, хора от бизнеса, различни граждани. Всички изказаха мнение и предложения за развитието на града. С излизането от сградата, навън ме чакаха 50-тина младежи под 20-годишни, придружени от активисти на партия “Възраждане” с викове “Оставка” и “Мафия”. Приближих се към тях и попитах с какво аз, като кмет, не съм си свършил работата? Отговор нямаше. Затова моля за Вашето мнение. Харесвате ли това, което правим за Стара Загора?", написа градоначалникът.

За 19 часа постът му събра над 2200 реакции и над 460 коментара. Старозагорци демонстрираха масова подкрепа за своя кмет, припомняйки направеното за града през мандата му.

"Аз подкрепям Zhivko Todorov:)

П.С.: Ще си направя труда да чуя протестиращите, когато съм убеден, че зад тях не стоят пари и партийни интереси...", пише един от тях.

"Стара Загора страшно много се промени през последните години ! Спорни зали , училища и детски градини бяха обновени, Централния пазар, междублоковите пространства, стадион “Берое”, парковете.... И всичко това продължава благодарение на най-добрия кмет ,който е имал града ни г-н Ж.Тодоров Zhivko Todorov !!!", припомнят от местен спортен клуб.

"Днес след отчета за работата на Zhivko Todorov видях протестиращи... 4-5 видимо здравички момчета и общо около 30 деца в ученическа възраст ( съжалявам че съм олд скул и не ги снимах)...., добре бе хора, сигурно "не всичко е цветя и разцъфнали рози" и "винаги може по-добре", но защо ТЕЗИ КОИТО ГИ ОРГАНИЗИРАТ не се качиха на събитието, да си зададат въпросите или да си кажат мнението....???? Да стане някаква дискусия ...дебат...странна работа е тази политика ...", пита старозагорец.

Спортист, състезател по ММА и активен футболен фен пък признава, че често получава оферти за участие в "скалъпени протести":

"Г-н Zhivko Todorov не съм от Стара Загора, но често посещавам града Ви и имам лични наблюдения за Вашето управление.

Убеден съм във Вашия професионализъм и в стремежа Ви да направите Стара Загора едно още по-хубаво място за живеене.

Според мен кметове като Вас са за пример!

Аз и мои приятели, като футболни фенове, често получаваме предложения да участваме в скалъпени протести с политически цели, с цел да се дискредитира нечие управление.

По този повод искам да кажа: Не всичко е пари!

Считам, че като зрели хора, ние трябва да гледаме реално на това кой какво прави и дали помага, за подобряване начина на живот в малките и големи градове."

"Подкрепям Zhivko Todorov за сбъднатите мечти на всички Старозагорци, градът ни да се преобрази за близо два кметски мандата - над сто нови, реновирани, ремонтирани обекта, инфраструктура, сгради, улици, площади, детски градини, училища, с обновеният и прекрасен Парк с Национално значение "Митрополит Методий Кусев" - Аязмото, това е огромен, всеотдаен, и пълноценен труд в полза на Обществото, в полза на Родината ни! Той и неговият екип са строителите на модерна Стара Загора! Благодаря Ви, Кмете!", пише друг мъж.

"Така, за протестите ,които вървят, за оставката на Валери и стандартът на живот то е ясно! Това, че Живко Тодоров става жертва на системата и моментното тежко икономическо състояние е очевадно! Да, той прекрасно изпълнява задълженията си в ролята на градоначалник,какво не е променил, на кой е отказал разговор, какво не се е опитал да промени и направи?", пита старозагорец.

Коментари

Задължително поле