Мощни двигатели на старта на 12-ото „Премиум рали София-Свети Влас“

Конвой от зрелищни автомобили потегли от яхтения порт

Фолкдивата Мария в оспорвана битка за първото място

С рев на мощни двигатели и много адреналин стартира 12-ото издание на „Премиум рали София-Свети Влас“. Началната точка на ралито за супер автомобили традиционно е Марина Диневи в морския курорт, като даде обещаващ старт и на астрономическото лято. Яхтеният порт се превърна в истинска арена на епичен сблъсък. Сред 45-те екзотични автомобила, които ще мерят конски сили в тазгодишната зрелищна надпревара, се отличаваха редки модели.

Точно в 13,01 ч. пред очите на десетки фенове, туристи и гости на курортното градче, първият автомобил пое към 6-дневното приключение по специално избран маршрут. Атрактивните возила с техните екипажи ще се движат от Свети Влас към Варна -  Букурещ – писта „МоторПарк“ Румъния - Сибиу - Трансфагарашан и Трансалпина. 

На стартовата линия един след друг се наредиха няколко броя от редките Porsche 911 GT3 RS, Ferrari 812 Superfast, Rolls Royce, топ моделите на Audi, BMW и Mercedes-Benz с различни модификации на двигателите. Изключителната колекция от супер мощни автомобили се допълва от интересни експонати на Lamborghini, Maserati, както и много Porsche 992 Turbo S, които са се доказали в спортната част на ралито.

Тази година в изпълненото с нестихващ адреналин и емоции рали, се включиха две известни дами. Фолкдивата Мария ще мери конски сили с Ferrari 812 Superfast. Звездното участие се допълва и от победителката в Мис България 2023 Елизабет Кравец, която ще се бори за първото място с Mercedes-Benz G-Class G63.

Съдийският екип се председателства от професионалния рали състезател Григор Григоров, петкратен шампион на България.

След старта от Свети Влас, участниците ще запалят гуми за драг, на който ще съберат първите си точки, необходими за крайното класиране в събитието.

На 21 юни на обяд в Морска гара - Варна, всички жители и гости на черноморската ни столица, ще могат да чуят рев на двигатели със стотици конски сили под капака и да се насладят на гледката на десетките мощни возила. Семейната верига ресторанти е ексклузивен партньор в Сезон 2024.

В ранния следобед участниците ще се отправят към Букурещ. По маршрута ще има специално обособено трасе в Община Белослав, на което навигаторите ще имат водеща роля в изпитанието „точна езда“.  След пристигането в Румъния всички отбори ги очаква много адреналин и възможност да изпитат шофьорските си умения на писта „МоторПарк”.

На 23 юни 2024 г. по обяд Премиум Рали София - Свети Влас се събира в сърцето на Букурещ пред InterContinental Athenee Palace. Небезизвестният „хот спот“ е сборен пункт за всички суперкар събития в Букурещ. Организаторите загатват за появата на световно известни лица – кои са те, може да видите на място или да следите в социалните мрежи на ралито.

Последната спирка от маршрута на ралито е град Сибиу. Точно там участниците ще изпитат умението за шофиране по планински терен. Очакват ги световноизвестните проходи Трансфагарашан и Трансалпина. За първи път в историята за издание със суперколи, проходът Трансфагарашан ще бъде затворен само за участниците в  Премиум Рали София - Свети Влас. 

Тази година Премиум рали подкрепя каузата на 22-годишния Георги Маринов от Пловдив, който след травма на гръбначния мозък е прикован в инвалидна количка. Предстои му операция в Тайланд, след която лекарите дават 85% шанс за напълно възстановяване. Всеки, който има желание да помогне за кампанията „Подкрепи Георги за успеха“, може да го направи на следната сметка:

IBAN: BG36 BPBI 7942 4055 9360 01
Титуляр: Иван Маринов Маринов

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони