Мрежа за електрически велосипеди изграждат във Великотърновска област

Стартира изграждане на мрежа за електрически велосипеди във Велико Търновска област. По този повод за 19 септември е насрочена среща в старата столица за избор на оператори зарядни станции. Проявата е в рамките на проект проект “Мрежа за електрически велосипеди”, финансиран по Програма Интеррег V-A Румъния-България. В срещата ще участват 40 представители на заинтересовани страни от региона, сред които общини, туристически информационни центрове, велоклубове, хотели, туристически агенции и туроператори.

Стойността на проекта е 762 085 евро.Предвижда се да бъде създадена мрежа от електрически велосипеди, които са много бързо развиващ се сектор в Европа. Този вид транспорт позволява на хората да използват велосипеда за транспорт, отдих или туризъм. Електрическия велосипед може да премине огромна за обикновения велосипед дистанция с почти никакви усилия. С е-байк всеки, който кара колело може да премине от 50 до 70 километра, разчитайки на електрическа батерия.

Във Велико Търново е предвидено да бъдат позиционирани 10 електрически велосипеда, в Свищов и Горна Оряховица – по пет. Зарядни станции ще бъдат изградени и в Елена и Павликени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони