На 18 септември 2019 да почерпят

Плеймейтката Марешка с шокираща победа в „Игри на волята“

Предадоха се двамата мъже, издирвани за погрома в столичния бар

Локализиран е пожарът край Велинград

„Антична Сердика“ става част от игрите и заниманията на децата

САЩ и Беларус ще възстановят напълно дипломатическите си отношения

Тео Ушев получи нова награда

Европейската агенция по лекарствата проверява препаратите, съдържащи ранитидин

Прокуратурата погва техническия шеф на БНР (обзор) Пламен Костов ще отговаря за престъпление по служба

Москва и Анкара договарят нови „перспективни оръжия“

Министър Ангелкова обсъди развитието на балнео туризма с водещи лекари

Инж. Стоян Братоев: Най-добрият кмет на София е този, който е направил най-много за метрото

Наши Миг-29 в съвместна тренировка с румънци и канадци

Горивата може да поскъпнат с до 10 ст.

Берен Саат и Къванч Татлъту отново заедно на екран

МРРБ поиска 200 000 лв. за изораните дюни на „Смокиня“ Според магистрати искът на министерството е неправомерен

Обезщетение в размер на 200 000 лева поиска Министерството на регионалното развитие и благоустройството за изораните дюни на къмпинг „Смокиня“. В началото на годината Иван Нончев и неговия помощник 24-годишния Манол Пазвантов унищожиха дюните, които се намират в имота на Нончев.

От министерството предявиха иска по време на разпоредителното заседание по делото, което започна в Бургаския окръжен съд. Според защитата на обвиняемите за изравняването на дюните, министерството няма легитимация, защото случая трябва да представи акт за държавна собственост. А собственик на имота се явява Иван Нончев.

Съдът не уважи иска на МРРБ с мотива, че той е недопустим в конкретния случай. От ведомството могат да предявят граждански иск в отделен процес и по този начин интересите на държавата ще бъдат защитени.

„В обстоятелствената част никъде не е посочено, че има причинени имуществени вреди. В приложението пише, че щетите са за 40 лева и те да възстановени. Това лишава по подзащитния ми от правото да бъде информиран в какво е обвинен“, заяви адвокатът на Нончев.

Според прокуратурата обаче, имуществените вреди са невъзстановяеми и неоценими. Дюната е унищожена и едва ли ще може да се възстанови в рамките на 10 живота?

„Обвинителният акт отговаря на изискванията на закона. В него е посочено точно с какви действия подсъдимите са извършили престъпленията, за които са обвинени и какво представлява обекта на престъплението – защитена територия и прилежаща територия и те имат възможност да организират защитата си.

Посочването на имуществени вреди обаче по никакъв начин не засяга интересите на подсъдимите, напротив – то е в тяхна полза. Предмет на настоящото дело, е унищожени ли са дюните или не, а не изследване на собствеността им“, заяви в съдебната зала съдия Катя Господинова.
Делото за дюните на къмпинг „Смокиня“ ще се гледа по реда на особените правила с освобождаване от наказателна отговорност. Това означава, че обвиняемите ще бъдат наказани само с глоба.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.