Социологическо проучване: Българското правителство излъчва стабилност

Калоян Паргов и Христо Проданов ще проведат приемна за граждани

„Ислямска държава” пое отговорност за нападението в Дагестан

Спряха шофьор в София с 3.03 промила алкохол зад волана

Кметът на Благоевград положи венец пред бюст-паметника на Васил Левски

Виртуозът Найджъл Кенеди идва във Варна с “Бах среща Гершуин” За първи път правят специално озвучаване в ДКС за кристален звук

Във Варна ще обучават гимназисти по 7 нови професии Разкриват паралелки за бутикови модисти и съдебни служители

Започна срещата между Борисов и Орбан (СНИМКИ)

Сергей Лавров: ЕС разширява влиянието си с ултиматума „или сте с нас, или с Русия“

Пожар затвори временно ТЕЦ „Република” в Перник

ВСУ “Черноризец Храбър” ще приема студенти по професионални направления

Два автомобила изгоряха в Бургаско

Море от черно заля червения килим на наградите БАФТА

Айтозлия се задуши в пожар

MTG продаде Нова телевизия на чешкия милиардер Петр Келнер за 185 млн. евро

Мтел с ръст на приходите и печалбата за второто тримесечие на 2017 г.

Снимка: Архив

Мтел отчита ръст на приходите и печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) за второто тримесечие на 2017 година. Това показват обявените във вторник финансови резултати на Telekom Austria Group. Повишението на приходите е с 3,4% до 103,3 млн. евро, а ръстът на EBITDA е с 8,6% до 33,4 млн. евро. Тенденцията за ръст на приходите на компанията продължава вече пето поредно тримесечие.

Положителните резултати се дължат на продължаващата тенденция за търсене на смарт устройства, свързано с повишена употреба на 4G мобилен интернет, стабилизиране на цените в бизнес сегмента, както и навлизането на телекома в новия пазар на разпространение на собствено телевизионно съдържание с каналите си Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2. Така приходите в мобилния сегмент се повишиха с 2,6% до 80,2 млн. евро за втората четвърт на 2017 година, а фиксираните услуги отбелязват ръст на приходите с 6,2% до 23,1 млн. евро за същия период. В тази четвърт Мтел отчита повишение на общите приходи от услуги с 0,3% до 90,5 млн. евро.

Мтел отбелязва и ръст на общия брой клиенти с 0,7% до 4.101 милиона. Причината е забелязващия се вече ефект от усилията на мениджмънта да подобри обслужването на клиентите и да предложи продукти, които отговарят най-точно на нуждите на българския пазар.
Средният приход от абонат (ARPU) на Мтел за второто тримесечие на 2017 година остава стабилен с минимално намаление от 1,7% до 5,4 евро, въпреки силно конкурентната обстановка. Средният приход от фиксирана линия (ARPL) пък се увеличава с 5,3 % з до 11,3 евро благодарение на новите спортни канали и предлагането на нови услуги на настоящи клиенти.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.