Новият премиер на Полша се обяви против „Европа на различни скорости“

Рекс Тилърсън: Война със Северна Корея ще бъде провал за мен

Сирийската опозиция отново поиска оттеглянето на Башар Асад

Заместник-кметът Христина Шопова откри първата постановка за бебета в Благоевград

Конституционният съд даде ход на делото за оставката на Делян Добрев

В дни с мръсен въздух 4 лв. на час за паркиране в центъра на София (ОБЗОР) Столичната община предлага мерки срещу високите нива на фини прахови частици

Награждават най-активните в спорта пловдивски училища

За 18 месеца Хакери ужилили банки в Русия и САЩ с $10 млн.

Емил Димитров-Ревизоро: Хората, които внасят лекарствата, са същите, които ги изнасят

По искане на Комисията за незаконно придобито имущество 200 млн. лв. запор за активи на Иво Прокопиев (ОБЗОР) Над 150 млн лв. са от продажбата на “Каолин”

Кольо Цачев от Хитрино отиде в старчески дом

В годишните награди на министерството Банско е община №1 за планински туризъм

Министър Ангелкова: Можем да представим страната като едно бижу в туризма (ВИДЕО)

Проф. Георги Михайлов: БСП ще подкрепи ветото на президента в пленарна зала

Властта пак клекна пред зелените рекетьори (ОБЗОР) МОСВ изтегли точката за промяна на концесията на ски зона „Банско“

Мтел с ръст на приходите и печалбата за второто тримесечие на 2017 г.

Снимка: Архив

Мтел отчита ръст на приходите и печалбата преди лихви, данъци и амортизации (EBITDA) за второто тримесечие на 2017 година. Това показват обявените във вторник финансови резултати на Telekom Austria Group. Повишението на приходите е с 3,4% до 103,3 млн. евро, а ръстът на EBITDA е с 8,6% до 33,4 млн. евро. Тенденцията за ръст на приходите на компанията продължава вече пето поредно тримесечие.

Положителните резултати се дължат на продължаващата тенденция за търсене на смарт устройства, свързано с повишена употреба на 4G мобилен интернет, стабилизиране на цените в бизнес сегмента, както и навлизането на телекома в новия пазар на разпространение на собствено телевизионно съдържание с каналите си Mtel Sport 1 и Mtel Sport 2. Така приходите в мобилния сегмент се повишиха с 2,6% до 80,2 млн. евро за втората четвърт на 2017 година, а фиксираните услуги отбелязват ръст на приходите с 6,2% до 23,1 млн. евро за същия период. В тази четвърт Мтел отчита повишение на общите приходи от услуги с 0,3% до 90,5 млн. евро.

Мтел отбелязва и ръст на общия брой клиенти с 0,7% до 4.101 милиона. Причината е забелязващия се вече ефект от усилията на мениджмънта да подобри обслужването на клиентите и да предложи продукти, които отговарят най-точно на нуждите на българския пазар.
Средният приход от абонат (ARPU) на Мтел за второто тримесечие на 2017 година остава стабилен с минимално намаление от 1,7% до 5,4 евро, въпреки силно конкурентната обстановка. Средният приход от фиксирана линия (ARPL) пък се увеличава с 5,3 % з до 11,3 евро благодарение на новите спортни канали и предлагането на нови услуги на настоящи клиенти.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.