Музей в Търново експонира документална изложба за Освободителната война

Документална изложба на тема „Забравени снимки и гравюри” подготви Регионалният исторически музей в старата столица. Тя ще бъде експонирана на 19 февруари пред факултет „Изобразителни изкуства” на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий” във Велико Търново.

В продължение на месец жителите и гостите на града ще могат да видят 18 платна, свързани с Руско-турската освободителна война. Сред тях са десет гравюри от френски илюстровани издания, които са предоставени на Музея от Национално сдружение „Русофили”. Снимките представляват различни моменти от войната и са дарение от архива на известния фотограф Иво Хаджимишев, разказа за Общинското радио в старата столица Светла Атанасова – главен уредник в Регионалния исторически музей.

Това са малко познати и съвсем забравени фотоси и гравюри, които определено ще бъдат интересни за широката публика. Част от тях не са показвани. Куратори на документалната изложба на тема „Забравени снимки и гравюри” са доц. Светла Атанасова, Емил Врежаков и Наталия Борисова от Регионалния исторически музей.

Коментари

Задължително поле