Музикални звезди представят Пловдив и Матера като европейски културни столици през 2019 г.

Творческа среща "Музикални импресии – Италия за България", свързана с европейските столици на културата през 2019 години – Пловдив и Матера, ще се проведе този четвъртък от 16.30 часа в ПУ "Паисий Хилендарски". Личностите, представящи градовете и държавите си, са гостуващият за първи път у нас италиански музикален гуру и продуцент от световноизвестното трио DB Boulevard Alfred Azzetto, и добре познатият на международната сцена перкусионист Младен Димитров (Mr. Moon).

Алфред Азето е сред водещите продуценти не само на италианската, но и на световната музикална сцена. През разгара на 90-те години на 20-и век, когато е и бумът на хаус музиката, става резидент на двата най-големи клуба във Венеция: "Матилда" и "Ил Мурето". Световните медии и критици го определят като един от най-изтъкнатите продуценти и диджеи на Италия и нареждат Alfred Azzetto a.k.a. DB Boulevard сред най-популярните имена на oldschool културата.

Младен Димитров или Mr Moon пък е възпитаник на Националното училище за музикално и танцово изкуство и на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в Пловдив. Тук започва кариера като педагог, перкусионист и продуцент, а през 2002 г. стартират изявите му зад диджейския пулт. Композира, прави ремикси и работи съвместно с елита на българската и чуждестранната Pop, Jazz & Soulful сцена начело с легендата Лили Иванова, Белослава и Любо Киров.

Част е от редица Soul, Funk и Jazz проекти у нас и извън страната, а през 2014 г. стартира собственен музикален лейбъл под името Mr. Moon Records.

Организатор на събитието е Центърът за езици и интеркултурна комуникация към Филологически факултет на ПУ, а целта е да се направи крачка напред в културните взаимоотношения между двете страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура