Музиканти вдигнаха първата сватба в къща- музей "Енчо Пиронков"

Живеещите от дълги години в чужбина родни музиканти Александрина Генова и Живко Пешев се прибраха за няколко дни в Пловдив, за да се врекат един на друг във вечна вярност и любов и да си кажат "да" в романтичната и неповторима атмосфера на архитектурно-историческия резерват "Старинен Пловдив". Двамата музиканти избраха това да стане в двора на възрожденската къща-музей "Енчо Пиронков" в Стария град, в която е разположена експозицията с картини на прочутия художник и дядо на родната тенис прима Цветана Пиронкова.

"Това е първата сватба в къща-музей "Енчо Пиронков" в Стария град", разкри директорът на общинско предприятие "Радостни обреди" Румяна Толова.

"През следващата година ще насочим усилията си да популяризираме сред бъдещите младоженци забележителностите на града ни като места, на които могат да имат едно незабравимо и различно сватбено преживяване. В Пловдив има толкова много изключително интересни и атрактивни места за провеждане на сватбени ритуали като Античния театър, Римския стадион, възрожденските къщи в Стария град, Виенският павилион и Пеещите фонтани в Цар Симеоновата градина и куп други", допълва Румяна Толова.

Коментари

Задължително поле