Музика, литература, игри, занаяти и кулинария в Деня на испанския език пред Институт "Сервантес"

Музика, литература, игри, занаяти, кулинария са в програмата на Деня на испанския език днес пред Институт "Сервантес", на ул. "Св. София".

Празника ще открие в 12.00 ч. директорът на института Хавиер Валдивиелсо в присъствието на ръководители и представители на дипломатическите мисии на испаноезичните държави в България, както и на много други гости, съобщават организаторите.

Това е десетата година, в която Институт "Сервантес" отбелязва в София Деня на испанския език, говорен от над 500 милиона души по света.

В програмата - до 16.00 ч., са представяне на испанско съвременно изкуство за деца, концерти с испанска музика, примерни безплатни курсове по испански език, семейни игри, мексикански занаяти, пинята и готвене на вкусни ястия от Испания и Латинска Америка. Сосове от пикантни мексикански подправки и пенлив сайдер от Страната на баските са между кулинарните изкушения.

Сред участниците са хор "Нови български гласове - Еструна" с новия проект "Аl este del Cante", българско-испанско-перуанската група "Ритмос негрос", кубинската изпълнителка Долорес Естрада и танцьори, "Дел Падре".

За първи път в България ще бъдат показани принтове в паспарту на Мирo - в селекция съвременно изкуство за деца. Представяне на туристически дестинации с испански език, на възможностите за изучаване на испански език в Испания - на лагери и езикови ваканции, игри в библиотеката също са в програмата. На традиционната стена на думите всеки ще изпише своята любима дума на испански.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура