Под земята печатат нови паспорти До края на годината се разбира кой ще прави картите с чип

Признаване на разходи за служебен автомобил

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 21 ноември 2019

Борисов: С Кириакос Мицотакис сме единодушни, че ЕС трябва да се разширява

Борисов към Естер де Ланге: Благодаря ти, че се увери на място колко добре пазим границата на ЕС

Лекар от Специализираната детска болница: Направили сме всичко, което можем за починалото момченце

Бизнесмени връщат 80 млн. лв. за незаконни заменки (обзор)

Ще съдим министерства и кметства за калпави наредби

Борисов: Родителите на починалото дете са снимали отношението към него в болниците, потресен съм

Премиерът Борисов за Доналд Туск: Той е изключителен приятел на България (ВИДЕО)

Вечните книги на България тръгват към читателите Фондация „Българско слово“ представи първите си 3 колекционерски издания

Президентът Радев: Необходими са ефективни действия за възобновяване на водоснабдяването на Перник

Отстраниха шефове на болници заради смъртта на 3-годишно дете (обзор)

И Индия купи турския сериал „Свободен дух“

Шофьорът, заловен с огромно количество хероин на Дунав мост, остава в ареста

Мустафа Карадайъ от Гърмен: Феим Иса ще стане кмет от първи тур, защото вярвате на ДПС

Снимки: ДПС

Екипът на Централния лъч на ДПС пристигна в община Гърмен. След срещи с жители на селата Долно Дряново и Дъбница, се проведе предизборен митинг в село Дебрен. На него бяха представени кандидатите на ДПС за общински съветници начело с кандидата за кмет на община Гърмен Феим Иса.

В своето изказване пред жителите на общината лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ каза, че общините от Родопите, Делиормана и Северозападна България имат нужда от ДПС. България има нужда от ДПС, от Българския етнически модел и от политиката на заедността и толерантността, завещано на нас от нашия почетен председател д-р Ахмед Доган, добави той.

Още от първи тур ще изберем Феим Иса, кандидата за кмет на ДПС в община Гърмен, каза Мустафа Карадайъ. Ще изберем нашите кандидати, защото много добре ги познаваме и вярваме на ДПС. Те са млади, готини, знаещи, можещи и доказали себе си в сферите, в които се развиват, добави още той.

Видяхме какво се случи когато Гърмен тръгна да прави експерименти, заяви Карадайъ. Когато ги избрахме, някои хора като сираци стояха отстрани и гледаха онова, което се случва в Сатовча и Белица. Най-мощната и силна партия в България е ДПС. Това го признават и нашите опоненти, които имат повече народни представители, но казват, че парламентарната група на ДПС е най-силната в НС, обяви лидерът.

Председателят на ДПС каза, че от Гърмен ще дадем ясен знак и в София, и в Брюксел, че ние докарахме демокрацията в нашата страна и застанахме против режима на Тодор Живков. Ще защитим демокрацията в нашата Родина и няма да позволим да има омраза, разделение и противопоставяне, заяви още лидерът.

Лидерът на ДПС каза, че някои хора идват и се подиграват с нашата съвест, чест и достойнство. Чрез сила и други средства се опитват да спечелят власт. Всички ние знаем, че властта идва от хората, а не със сила и манипулации, каза още той. Някои независими кандидати си мислят, че властта е за тях и че тя им се полага. Само в ДПС знаем, че властта е на хората, а кметовете на кметства, общинските съветници, кметове на общини, народните представители и министрите са само инструмент за реализацията на властта, която идва от хората. Когато те нямат програми, си мислят, че властта им се полага. Властта служи за решаване на проблемите на хората, заключи лидерът на ДПС.

В своето изказване зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев каза, че общините в Родопите имат нужда от ДПС, не само защото имаме модела как да ви помагаме, а и защото не забравяме как възникна ДПС. ДПС възникна от болката, поруганото достойнство на българските мюсюлмани и от техния протест за това да имат правото да имат име и изповядват свободно религията си, да се самоопределят, каза той. Аз съм православен християнин и етнически българин, защото искам да бъда такъв. Вие сте мюсюлмани, помаци и етнически турци, защото искате да бъдете такива и така сте се самоопределили, добави още той.

Цонев заяви, че когато д-р Ахмед Доган създаде ДПС, той наистина я създаде от тази битка, но не я създаде за миналото, а за бъдещето. Създаде Българския етнически модел, от който се възхищава цяла Европа. Модела на заедността трасира пътя на България в ЕС и НАТО и показа, че това е единствения път за добруването на нашата обща Родина, изтъкна той. ДПС в Родопите няма алтернатива и това е партията, която най-добре разбира хората от Родопите. Да живеят величествените Родопи, да живее ДПС, да живее България!, заключи Йордан Цонев.

На митинга присъстваха още народният представител Елхан Кълков, областният председател на ДПС Благоевград Ведат Хюсеин, кандидатът за кмет на община Сатовча Арбен Мименов и кандидатът за кмет на община Белица Радослав Ревански.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.