Мъгли на много места в страната днес, максималните температури ще са от 1° до 6°

И днес на много места в равнините, котловините и около водните басейни отново ще има гъсти мъгли, които в много райони ще се задържат през целия ден. Минималните температури - между минус 5° и 0°, в София - около минус 3°, на морския бряг – от 0° до 5°, максималните – в по-голямата част от страната - от 1° до 6° градуса, в София° – около 2°, в районите с повече слънчеви часове – до около 10. В Източна България и по Черноморието ще духа умерен североизточен вятър.

В планините и планинските райони ще преобладава слънчево време. Повече облаци и слаб сняг се очакват в масивите от Източна България. Вятърът - слаб до умерен, от североизток. Максималната температура в Боровец ще бъде 6°, в Банско – 9°, в Пампорово – около 5°.

В събота в по-голямата част от страната ще бъде облачно и мъгливо, а по Черноморието ще има и слаби превалявания. Слънчево ще се задържи в планините и планинските райони. В неделя максималните температури ще се понижат и на места ще превали слаб сняг. В началото на новата седмица се очаква затопляне.

Коментари

Задължително поле