Мъж влиза в затвора за шофиране без книжка 

Районен съд – Монтана одобри споразумение между прокуратурата и защитата на подсъдимия Л.П.В. за наказание 5 месеца затвор за шофиране на автомобил без свидетелство за управление. Към наказанието съдът прибави и още 4 месеца затвор по предишна, отложена  присъда на лицето. 

През ноември м.г. полицаите спрели в с. Горно Церовене 33-годишният Л. П. В. три пъти осъждан, който карал лека кола по улица „Главна“. Проверката установила, че мъжът кара автомобила без шофьорска книжка и то в рамките едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото провинение. Рецидивистът ще изтърпи ефективно 5-те години решетки при първоначален общ режим. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване. 

В същото заседание, след като служебно констатира, че наказаното деяние е извършено в изпитателния срок на предишна присъда на районния съд от 1.10. 2020 г., с която на подсъдимия са наложени 4 месеца „Лишаване от свобода“, отложени с 3 г. изпитателен срок, съдът приведе в изпълнение  и това наказание. То което обаче подлежи на обжалване пред по-горната инстанция в срок от 14 дни.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони