Мъж заплашвал жена си с пистолет, поискала му развод

Изпаднал в ярост мъж от Горна Оряховица е задържан във вторник, след като заплашил жена си с пистолет. 46-годишният И.П. бил окован с белезници, след като на 9 август по обяд на телефон 112 е получен сигнал от приятел на потърпевшата. Той съобщил, че 42-годишна жена от е държана против волята си от съпруга й в дома им.

Криминалисти веднага се заели със случая и установили, че на 8 август вечерта между съпрузите възникнал скандал, след като жената заявила желанието си за развод. Приятелят на горнооряховката пък бил очевидец на няколко часовата разпра между съпрузите, която продължила до към 4,30 часа на разсъмване.

Приятелят наблюдавал случващото се от покрива на намиращ се в близост гараж, тъй като жената не вдигала мобилния се телефон. Видял как И.П. измъкнал пистолет и го размахал пред очите на съпругата си.

Когато съзрял оръжието, очевидецът незабавно подал сигнал за помощ на спешния телефон. Със съдействие на полицейски служители от РУ Горна Оряховица жената била изведена от жилището. Съпругът не е оказал съпротива и бил отведен в ареста. Иззети са законно притежаваните от него боеприпаси и оръжия - газов пистолет, боен пистолет и ловна пушка. По случая в РУ Горна Оряховица срещу И.П. е образувано досъдебно производство.

Коментари

Задължително поле