Мъж, крещял Аллах Акбар, обезглави учител в Париж

Снимка: Pixabay

Френски полицаи са застреляли в близост до Париж мъж с експлозивна жилетка, крещял Аллах Акбар, твърди се, че преди това обезглавил с нож учител, пише "Дейли Мейл". 

Жертвата е учител, вбесил родители, показвайки карикатури на пророка Мохамед. Източник на “Le Parisien” заяви: „Жертвата наскоро даде урок на своите ученици за свободата на изразяване и показа карикатури на Мохамед”. По думите на източника, това вбесило родител, който нападнал с кухненски нож учителя и го обезглавил. Френската национална антитерористична прокуратура потвърди, че разследва нападение, при което мъж е обезглавен в покрайнините на Париж.

Тялото на обезглавения мъж е намерено около 5:30 следобяд. При пристигането на полицията предполагаемият извършител все още бил на местопрестъплението и заплашвал с оръжието си.

Той избягал в близкия град на около 2 мили, където отказал да се предаде. Размахвал пистолет и заплашвал длъжностните лица. По информация на FranceNews24 нападението е свързано с карикатурите на пророка Мохамед, публикувани от "Шарли Ебдо". Инцидентът се случил посред бял ден в близост до училище. Мястото на предполагаемото убийство, както и мястото, където извършителят е бил убит, са запечатани.

Вътрешният министър Джералд Дарманин, който замина на визита в Мароко, се завърна по спешност в Париж.

Коментари

Задължително поле