Мъж намушка друг в близост до вътрешното министерство на Великобритания в Лондон

Снимка: Архив

Мъж е откаран в болница, след като е бил намушкан в четвъртък в близост до вътрешното министерство на Великобритания в Лондон. На местопроизшествието беше арестуван един мъж, съобщи полицията.

Вътрешното ведомство е отговорно за борбата с престъпността, а правителството наскоро започна кампания за възпиране на хората да носят хладно оръжие в опит да се бори срещу скока на извършени с ножове престъпления.

От полицията заявиха, че са били повикани след информация за мъж с нож. "Полицаите откриха при пристигането си мъж с наранявания от нож", се казва в изявление на полицията.

„Един мъж е арестуван по подозрение за нанасяне на тежки телесни повреди и е отведен в полицейско управление. Разследванията се провеждат по точните обстоятелства на инцидента."

Полицията заяви, че нараняванията на жертвата не са животозастрашаващи.

Британските полицаи не носят оръжие, но малко след инцидента пред вътрешното министерство бяха забелязани служители на реда с пистолети. Входът на министерството е отделен с ограничителна лента.

Вътрешният министър Прити Пател написа в Туитър: “Всички мои мисли са с жертвата и неговото семейство след ужасяващото и непровокирано нападение с нож.“

Огласени миналия месец числа разкриват, че нападенията с нож в Англия и Уелс са нараснали до рекордните 43 516 в рамките на една година до март 2019 г. При сравняване на годишна база има 8% повишение. Ако пък сравнението бъде направено с март 2014 г., когато е имало отчетени 23 9945 атаки с хладно оръжие, увеличението е 80%.

Средно статистически на 100 000 души население в Лондон се падат по 169 престъпления с нож през 2018-2019 г., което е доста над тези случаи в останалата част на Англия.

Коментари

Задължително поле