Мъж отива на съд за фиктивна продажба на автомобил

Снимка: Pixabay

Измамникът публикувал лъжливи обяви и искал капаро от бъдещи купувачи

Районна прокуратура – Велико Търново предаде на съд мъж за извършена измама с фиктивна продажба на автомобил.

Обвинението срещу К.Д. е за това, че на 15 април 2016 г. заблудил Г. В. от Горна Оряховица, че ще му продаде лек автомобил „Опел Астра“, след като предварително му бъде заплатено. Капарото от 200 лева трябвало да бъде доставено чрез куриерска фирма.

Тъй като парите не му достигали, обвиняемият решил да си набави средства по противозаконен начин - чрез извършване на измами, като публикува фиктивни обяви за продажба на автомобили на атрактивни цени, въпреки, че не е техен собственик, и като иска от кандидат-купувачите заплащане на капаро, чрез куриерски фирми.

Той публикувал в интернет сайт обява за продажба на лек автомобил „Опел Астра“, за 2500 лева, снимки на автомобила и телефонен номер за контакт. Сим-картата с този абонатен номер бил закупил „на черно“ /същата била регистрирана на името на мъж, на чието име били регистрирани множество сим-карти/.

Същият ден Г. В. видял обявата и харесал автомобила. Позвънил на посочения в обявата телефонен номер, като му отговорил мъжки глас, който се представил като К. Д. По време на разговора К.Д. обяснил, че автомобилът се намирал в Ямбол, както и че вече имало много обаждания за него, поради което, ако желаел да го закупи, трябвало да му изпрати капаро. На следващия ден Г.В., пристигнал в Ямбол, заедно с негов познат, за да купят колата. Чакали на уговореното място, но продавачът не се появил.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Задължително поле