Мъж с 8 присъди за шофиране без книжка или употреба на алкохол бе заловен отново след гонка на полицията

Снимка: Архив

30-годишен шофьор на "Мерцедес" бе задържан в полицията след полицейска гонитба по сливенските улици, съобщиха от МВР. Г.Г. бил рекордьор сред системните нарушители на пътя, многократно наказван, с осем условни и ефективни присъда за управление на автомобил без книжка или след употреба на алкохол.

Последният инцидент станал на 27 май, около 10 часа. По някаква ирония, Г.Г. не се подчинил на полицейския сигнал дав спре автомобила си точно, докато минавал по улицата край Областната дирекция на МВР. Последвала го патрулка. Той натиснал мръсна газ. Започнала гонитба. В района на Новоселски мост бил принуден да изостави колата си. Хукнал да бяга из кварталните улици. След кратко преследване бил задържан. Когато го хванали, отказал да му бъде направен тест за употреба на алкохол и наркотици.

Служители на реда коментираха, че задържаният излязъл от затвора съвсем наскоро, където изтърпял последното си наказание за същите нарушения на закона. Г.Г. ще бъде изправен пред съда по бързото производство. Залавянето му е извършено от група "Охрана на обществения ред".

Коментари

Задължително поле