Мъртвото вълнение вече откри сезона

Лъскат любимата на местни жители и гости улица "Богориди", която води към морето

Велопатрули ще помагат на спасителите

Бургас се готви за новия туристически сезон. Градът вече гъмжи от туристи, очаква се силно лято. Плажът официално ще бъде открит на 1- ви юни. Общината пък продължава с малките ремонти, които поддържат имиджа на Бургас като приветлива, интересна и подредена дестинация. 
Наред с поправките на парковата мебел и пренареждането на разместени павета в центъра на града, от вчера пребоядисват стълбовете по пешеходната „Богориди“, която води към морето, както и антипаркинг колчетата по перпендикулярните й улички.
Плажът ще бъде открит официално от юли, но вече много местни и туристи трупат тен, особено в почивните дни. "Плажът е вече пълен, водата е с температура 22 градуса. От днес /1- ви юни/ на постовете ще има по двама спасители на три поста", каза Петър Русев, старши спасител на Северния плаж в Бургас. До 18 часа ивицата ще е охраняема.
В момента, от два дни вече, има и мъртво вълнение. Затова присъствието на морските стражи е задължително на ивиците, а плажуващите трябва да бъдат много внимателни и да изпълняват указанията.
В морето близко до охранямите зони, ще бъдат поставени шамандури, за да може плувците да знаят докъде може да стигат от брега.
От вчера са пуснати мобилни велопатрули от общинската полиция, в помощ на спасителите. При неизпълнение на заповедите на спасителите, те ще бъдат уведомявани и ще се притичат на помощ за налагане на глоби на нарушителите. Отново това лято е забранено и скачането от Мостика. Това е „патент“ на тийнейджърите, които скачат опасно от голямата височина, и въпреки че дъното е почистено, крие опасност от удар в довлечен  от вълните остър предмет.
Междувременно, от Южният плаж в Несебър съобщиха, че са готови за реален старт на летния сезон от днес- 1- ви юни, когато ще бъдат пуснати по вода и атракционите - джетове, парашути и банани. Ивицата е удостоена и с приза за чист плаж-  „Син флаг“.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони