Мястото ви в зоопарка според зодията

Овен

Дива котка

Овенът, който ни се води, ни се кара, не бива да бъде представляван от животно, различно от магарето. Има малък проблем обаче - магарето е пасивно същество, почти летаргично и съвсем не е известно с безразсъдната си храброст. Така че дръзкият и неразумен Овен го търсете по-скоро в секцията при семейство котки. Не притежава тежкарската сила и ленивост на като Лъва, нито стаената агресия на пантерите. Овенът в най-добрия случай може да бъде сравнен с дивата котка - тя е дръзка, бърза и смела, а в малкия й череп няма място за повече от една мисъл.

Телец

Панда

Пандата е сладко, но опърничаво животно. Науми ли си да върши бели, никой не може да я спре, макар че е трудно да й се разсърди човек. Телецът е лакомник, дразнещо упорит е, но незнайно защо всички го обичат. Също като нея. По принцип пандата е родена месоядна, има челюсти и зъби на хищник, а се храни с бамбук. При Телеца е обратното – той би трябвало да е веган, но не може да откаже месото. От животните в зоопарка Телецът вероятно би желал да е лъв, газела или поне розово фламинго, но фактите са други. Той даже не е обикновена панда, а Кунгфу пандата от анимационния филм.

Близнаци

Маймуна

Пъргави, дръзки и общителни същества като Близнаците може да ги търсите в клетката с макаците. Маймунките са бъбриви и повърхностни дивачки, крадли и клюкарки. Трудно се концентрират, освен ако са намислили беля. Нямат страх и стремглаво прехвърчат от клон на клон. Катерят се по цялата клетка и просят солети от посетителите. Разпищолят ли се, няма сила, която да ги накара да се държат прилично и сериозно. Толкова неразумни и пакостливи безобразници могат да се спогодят само с нечовешки търпелив стопанин, но когато говорим за Близнаците, имаме предвид “търпелива половинка”.

Рак

Носорог

Ракът може да прилича на магаренцето Йори от “Мечо Пух” - нали се сещате, потънали са му гемиите, в живота всичко е трагично и т.н. Но негов двойник в зоопарка всъщност е носорогът. Този неподвижен като скала бозайник е сред най-опасните животни. Ненапразно съществува изразът “разярен носорог”. Такъв става и Ракът, ако засегнете нещо важно за него - семейството, децата, спокойствието му. Носорогът е с лют нрав и е силно късоглед, което също съвпада с менталната характеристика на Рака. Изглежда силен и груб, а има много нежна кожа, затова непрекъснато се въргаля в кал.

Лъв

Паун

Би било повърхностно да сравним зодиакалния знак Лъв с лъва от зоопарка. Царят на животните, когато е отглеждан в клетка, е жалка гледка. Не е нито царствен, нито разкошен. А хората, родени под знака на Лъва, държат да са такива. Те придават огромно значение на представителния външен вид. Егоцентрични и суетни, Лъвовете са по-скоро братя по душа на пауна в зоопарка. И те, както пауна, правят какво ли не, за да привлекат другия пол и са най-щастливи, когато имат публика. Готови са на подвизи само за да впечатлят този, когото харесват.

Дева

Пазачът

Появи ли се Девата, край с безхаберието, спонтанните изблици на радост и пилеенето на енергия, пари, вода и други ресурси. Девата ще въведе ред дори и в брауновото движение. Затова този достоен екземпляр зад решетките не е никой друг, освен пазача на зоопарка. Той влиза в клетката на Лъва, без да му мигне окото, хваща Овена за рогата и го принуждава да спазва йерархия и порядък. С едната ръка дава, с другата - взема. Но при всичките си способности, Девата не е някакъв свръхчовек. Тя само е такъв само за животните в поверения й зоопарк.

Везни

Видра

Те не особено едри и понамирисват, изглеждат малко смешно, но стават едни от най-грациозните създания, когато се плъзнат под водата. Видрите са гризачи, които предизвиквт възхищение с елегантността и изобретателността си. Тъй като са тарикати, гледат да откраднат бърлогата на някой бобър и след това да си я приспособят. В изискванията за удобен дом на видра са включени недостъпен вход под вода, вентилационна система с отвори за проветрение и меко легло, застлано с листа и треви. Въпреки привидно милия си вид, са опасни хищници.

Скорпион

Черна мамба

Скорпионът е одухотворен, мистичен и опасен. Затова се налага да го оприличим на черната мамба в терариума. Бихме могли да го сравним и с водно конче, газела, лебед или антилопа, но няма да е никак реалистично. А и черната мамба също е добро същество... по принцип. За разлика от гореизброените нежни същества, Скорпионът не живее на открити ливади, той не се пече на слънцето, а се промъква нощем от храсталаците и дупките. Не зависи от никого и сам си е господар. Не е жертва в хранителната верига, той е нападателят. А когато нападне, отровата му убива на място.

Стрелец

Сурикат

Знаете ги - те живеят на групи, седят смешно на дупетата и задните си крака и тревожно въртят глави. Могат за секунда да изчезнат и за още по-кратко време отново да се появят - все едно въобще не са липсвали. На немски ги наричат Erdmannchen (в буквален превод "земно човече"). Те са социални създания. Докато търсят храна, оставят по един часовой, който не се храни в този ден, за да може да предупреди останалите за хищници. Тези мили същества са убийци на кобри, скорпиони и малки сурикатчета. Не ги интересува никаква йерархия, нито общопиретият морал.

Козирог

Пингвин

Мъничко чиновниче - сладко, охраненко, във вечерно облекло. Това е идеалът на Козирога. Ако беше животно от зоопарка, Козирогът щеше да е тъкмо пингвин. Макар и да изглеждат малко смешно, пингвините са сериозни, съвестни същества, които ефикасно си вършат работата - ден след ден, час след час. Точно както Козирозите, за пингвините се носят митове, които нямат общо с действителността. Например, че са верни партньори, които цял живот прекарват с един и същи пингвин. В действителност те често изневеряват и се впускат в хомосексуални връзки.

Водолей

Жираф

Главата в облаците, крачетата стъпили на земята. Водолеят е толкова далеч от тялото си, че не е сигурен дали въобще има тяло. Също като жирафа. 11-килограмовото му сърце е пригодено да изпомпва кръв на 2-3 метра височина, където витае мозъкът на жирафа. Той е единственото животно, което се ражда с рога. Жирафът дори не стъпва като нормално животно, а мести краката си два по два - първо от едната, после от другата страна. Жирафите издържат без вода по-дълго и от камилите. Водолеите също, някои от тях въобще не пият вода. И жирафите, и Водолеите са същества, които изпъкват в тълпата.

Риби

Сърничка

Плашливи, изящни, нежни, кадифени, с красиви очи - те са същества, които разчустват. Само да ги погледне човек, и веднага е готов да повярва колко са беззащитни. Докато не чуе кучешкия им лай. В момента говорим за Рибите, но описанието отговаря и на сърничките. Може би не всички знаят че сърните лаят или че бялото на дупетата на женските е под формата на сърце, а на мъжките - като бъбрек. Благодарение на бързината си пъргаво се изплъзват от преследвачите. За тях съпружеската вярност е несъществуващо понятие. Сърничката, както и Рибите са вид, застрашен от унищожение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл