Набират персонал и потребители за патронажна грижа по проект в Търговище

Снимка: Архив

118 болни или възрастни ще бъдат обгрижвани от специалисти

17 работни места за предоставяне на почасови здравни и социални услуги обяви Община Търговище по проект за патронажна грижа. По него ще бъдат назначени социални работници, рехабилитатори, медицински сестри, домашни помощници и психолог, които ще осигуряват съответните услуги на нуждаещите се възрастни или хора с увреждания.

Желаещите да станат част от екипа по проекта трябва да подадат документи в Центъра за административно обслужване на местната администрация до 5 септември.

Изискванията към тях, условията на работа и пълната документация са на разположение в звеното за обслужване и са публикувани на сайта на кметството.

По проекта, който се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, ще бъдат обхванати 118 души, за които ще се полагат грижи. Това са възрастни над 65 години, хора с хронични заболявания, нуждаещи се от здравни грижи, самотни болни, освидетелствани от ТЕЛК и други групи.

Кандидатите да бъдат включени в услугите по проекта трябва да подадат документи също в Центъра за административно обслужване. Срокът за тях е до 13 септември. На всеки ще бъде направена индивидуална оценка, за да се прецени кои хора имат най-належащи нужди от подкрепа.

От Общината в Търговище уточняват, че самите дейности с предоставяне на услугите ще стартират по-късно тази година след избора на персонала и подбора на нуждаещите се. Хората ще бъдат обгрижвани в продължение на 12 месеца.

Коментари

Задължително поле