Нови горски пожари обхванаха различни части на Гърция

Космическият апарат „Чандраян-2” изпрати снимка на Луната (СНИМКИ)

Фотошоп издънки пълнят Instagram Български звезди прекалиха с ретуш на свои снимки това лято

Премиерът Борисов: Потвърденият кредитен рейтинг на България е поредната висока оценка за реформите у нас

Момче подкара колата на майка си в Германия, летя със 180 км/час

Туск: ЕС е готов да помогне финансово на Бразилия за гасенето на пожарите

Юрген Клоп – един голям треньор, който не мисли за пари Мениджърът на Ливърпул вече е в залата на славата на клуба

Мъж наръга жена си с нож след скандал

Голям пожар в близост до автокъщи във Варна Осем коли на пожарната се борят за овладяване на пламъците

Тръмп заплаши с високи мита френското вино

Премиерът Борисов: Правителството изпълни своя ангажимент и осигури 82,510 млн. лв. на Министерството на отбраната за ремонта на самолетите

Корнелия Нинова : Шипченската епопея е ярък пример за родолюбие и братство

Разстрелът на Георги Илиев – много версии, но недоказани 14 години от покушението срещу боса на ВИС

Ирен Онтева и Галена Димова отново на подиума На Grand glamour show в Свети Влас

„Паразит”: Трилър триумф за корейското кино Понг Джун Хо с още един хит

Набират персонал и потребители за патронажна грижа по проект в Търговище 118 болни или възрастни ще бъдат обгрижвани от специалисти

17 работни места за предоставяне на почасови здравни и социални услуги обяви Община Търговище по проект за патронажна грижа. По него ще бъдат назначени социални работници, рехабилитатори, медицински сестри, домашни помощници и психолог, които ще осигуряват съответните услуги на нуждаещите се възрастни или хора с увреждания.

Желаещите да станат част от екипа по проекта трябва да подадат документи в Центъра за административно обслужване на местната администрация до 5 септември.

Изискванията към тях, условията на работа и пълната документация са на разположение в звеното за обслужване и са публикувани на сайта на кметството.

По проекта, който се реализира по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, ще бъдат обхванати 118 души, за които ще се полагат грижи. Това са възрастни над 65 години, хора с хронични заболявания, нуждаещи се от здравни грижи, самотни болни, освидетелствани от ТЕЛК и други групи.

Кандидатите да бъдат включени в услугите по проекта трябва да подадат документи също в Центъра за административно обслужване. Срокът за тях е до 13 септември. На всеки ще бъде направена индивидуална оценка, за да се прецени кои хора имат най-належащи нужди от подкрепа.

От Общината в Търговище уточняват, че самите дейности с предоставяне на услугите ще стартират по-късно тази година след избора на персонала и подбора на нуждаещите се. Хората ще бъдат обгрижвани в продължение на 12 месеца.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.