Награждават комикс на тема „Коледна история“

Бургас очаква Никулден и Коледа, градът вече е украсен с живи елхи.

Читалище обяви конкурс

Състезание и за украса

Читалище „Св. св. Кирил и Методий 1985” отправи предизвикателство към учениците от Бургас и областта. Те са поканени да участват в конкурс за изработване на комикс на тема „Коледна история”. Сюжетът трябва да е представен в 4 до 6 рисунки върху картон с размер 25/30. Към комикса трябва да има надписи, поясняващи действията на героите като диалози или мисли. В творческото състезание могат да участват ученици от 1 до 12 клас. Те са свободни сами да изберат техниката и материалите, с които ще творят - акварел, бои, моливи, пастели или флумастери.

Комиксите, които отговарят на условията на конкурса, ще се разгледат и оценят от художниците Елисавета Ангелова и Николай Ангелов-Гари. Двамата са членове на Дружеството на бургаските художници и имат редица отличия и участия в художествени проекти и изложби в страната и чужбина. Най-добрите комикси ще бъдат представени в изложба. Отличените от журито ще получат награди, а всеки участник- грамота.
Междувременно общината в морския град обяви и конкурс за най-добра Коледна украса, под наслов „Да украсим Бургас”. В него могат да участват блокове, институции, болнични заведения, частни домове, офиси, търговските обекти, образователни заведения и др.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони