Трамвай помете дете в центъра на София

Херо Мустафа отиде в Хасково, за да се срещне с 15-годишна ученичка

Тракийски университет и община Чирпан ще работят за кариерното развитие на младите хора

Ананиев: До края на годината няма да има промени в достъпа до здравеопазване на българите във Великобритания

ВМРО внася законопроект за квота българска музика в родния ефир

Инцидент с кола на НСО в София

Румънски застраховател с дейност у нас фалира

Москва: България е епицентър на кампания срещу Русия

Трета катастрофа на фатален път

Задържаха под стража млад мъж, пазарувал с фалшива столевка

Иззеха фалшиви перилни препарати в Пазарджик

Бойко Борисов: Нямам къща и имоти в Барселона (ВИДЕО)

Треньорът на виолетовите Петко Петков: Не си правим илюзии, но от отбора се очаква отдаденост

Задържаха 28-годишна женa, източила над 1000 лв. от картата на пенсионер в Пазарджик

Преобразяват 106-годишната сграда на варненска гимназия В двора й ще бъде реставрирана чешма от 1888 г.

Награждават млад лекар, създал 3D принтер за импланти Посланикът на Швейцария у нас ще връчи приза на Ваньо Везиров

Дипломи ще получат 442 млади лекари.

В МУ-София дават по 2800 лева на отличници

Българските абсолвенти са 237, а чуждестранните – 205

Награждават млад лекар, създал 3D принтер за костни импланти. Призът за иновации в практиката си Ваньо Везиров ще получи лично от посланика на Швейцария у нас Мюриел Берсе Коен по време на церемонията по дипломирането на студентите от Випуск 2019 на Медицинския факултет към Медицинския университет- София, съобщиха за „Труд” от университета. Тя ще се състои на 23 януари в първа зала на НДК.

„В момента на принтера правим три неща. Анатомични модели за студентите, но които да се учат. Хирургични модели, на които принтираме частите от тялото със самото заболяване и на него лекарите могат да експериментират и да се упражняват за операцията. Сега предстои операция на колянна става на куче”, заяви за „Труд” Ваньо Везиров. Младият лекар си е дал срок от 36 месеца, до които да започнат да правят костни импланти и за хора. „Това начинание изисква повече средства и много разрешителни. Надявам се лека, по-лека да успеем. До сега сме получили финансиране от „Европейския институт за иновации и технологии”, но имаме нужда от още средства”, коментира още младият лекар.

С награди ще бъдат удостоени още шестима студенти по медецина, завършили с отличие. Те ще получат по 2800 лева. Призовете за отличниците са от наследството на доктор Андрей Геогргиев. Дипломи ще получат 442 млади лекари. Българските абсолвенти са 237, а чуждестранните – 205.

Водещ на церемонията по дипломирането на студентите от МУ София ще бъде анестезиологът от детската хирургия в „Пирогов” д-р Благомир Здравков. Д-р Здравков е абсолвент от Випуск 2009 и се е дипломирал точно преди 10 години. Избрал е да остане и да се реализира в България. Той ще партнира на журналистката Евелина Павлова. Музикален домакин на събитието ще бъде трио „Тенорите”.

„Приех поканата на Цветелина Узунова, защото това е много вълнуващ момент за абсолвентите и техните близки. Никога няма да забравя нашето дипломиране. Медицинският университет в София дава солидни знания и всички ние -неговите възпитаници, се гордеем с нашия факултет. За мен ще е чест да приветствам новите колеги”, заяви д-р Здравков.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.