Надал: Рекордите няма да ме направят щастлив

September 8, 2019 - Rafael Nadal reacts to winning the men's singles title at the 2019 US Open. (Photo by Garrett Ellwood/USTA)

Рафаел Надал вече е само на една титла от рекордните 20 от Големия шлем, които има Роджър Федерер. Испанецът вдигна за четвърти път трофея от Ю Ес оупън след драматична победа с 7:5, 6:3, 5:7, 4:6, 6:4 над Даниил Медведев на финала.

„Но аз отново ще кажа, че не преследвам рекорди – обяви Матадора. - Не може всеки ден да гледаш дали другият има повече или по-малко от теб, защото така винаги ще си нещастен. Наистина аз предпочитам да имам повече, но няма да стана по-щастлив, ако това стане или пък да страдам, ако не се получи. За мен най-голямото удовлетворение е да дам всичко от себе си. Същото важи и да първото място в ранглистата. Важното е да правя нещата по свой начин, а ако така стана номер едно, ще съм доволен. Но така или иначе съм щастлив от постиженията си досега и това ме прави спокоен.“

Рафа наистина трябваше да даде всичко от себе си, но не изглеждаше никак спокоен в тежката битка с Медведев. Мачът продължи почти 5 часа, а руснакът можеше да направи обрат, след като губеше с два сета.

„Даниил също помогна мачът да стане такъв – призна Надал, който се разплака по време на награждаването. - Той ще има още много шансове. Има страхотно бъдеще, вярвам, че ще спечели титла от Шлема, а може и повече.“

Коментари

Задължително поле