Надпревара “Мама, татко и аз” събра 300 деца и родители в Шумен

 

Близо 300 деца, родители и учители от Детска градина “Пролетна дъга” в Шумен и от Обединено училище “Христо Ботев” в село Ивански събра спортната надпревара "Мама, татко и аз". Участниците в състезанието бяха разделени на два отбора, в които се включиха 4, 5 и 6-годишни деца, ученици от начална степен, майки и бащи. Те мериха сили в спортни игри с топка, обръч, прескачане и търкаляне на гуми, преминаване през специални цветни тунели и различни препятствия, за да покажат бързина, сръчност и съобразителност.

Състезанието се превърна в истинско забавление с много вълнения за малки и големи, които показаха не само физически умения, но и талант в изпълнение на песни и танци. В концерта се включиха и малчуганите от детския оркестър на “Пролетна дъга” с барабани, маракаси и клависи. Учениците от училището в Ивански получиха заслужени аплодисменти за изпълненията на нови детски песни. За всички имаше награди.

Спортният празник ”Мама, татко и аз” се провежда за втора поредна година по проекта на Община Шумен “Взаимодействието с общността – фактор за по-добро бъдеще и успешна интеграция” по програма Здраве и образование за всички в рамките на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Целта е да се даде възможност на децата и родителите да спортуват и да се забавляват заедно, да се занимават с дейности, които укрепват тяхното здраве и стимулират активността им.

“Радвам се, че на всяко следващо събитие, което организираме по проекта, виждам все повече усмихнати лица и ентусиазирани участници”, каза Христина Баева, ръководител на проекта.

Коментари

Задължително поле