Надрусан и почерпена барманка с ефективни присъди за шофиране с алкохол

 

Пиян надрусан шофьор и барманка, която карала след почерпка, получиха ефективни присъди от съда в Разград. Двамата се признали за виновни и сключили споразумения с прокуратурата, които съдът одобри.

Р.Д. влиза в затворническо общежитие за 5 месеца, след като в един ден през април извършил шест престъпления. Мъжът, който бил безработен и с основно образование, карал БМВ с 1,55 промила алкохол и без книжка, в едногодишния срок, в който бил наказан административно за шофиране без свидетелство. При проверката било установено, че той е употребил амфетамин. Такъв бил намерен и в колата му. Като капак на провиненията, той опитал да избяга от проверката на катаджиите, блъснал колата им, оказвайки съпротива на органите на МВР.

Два месеца преди да заформи екшън с преследване с полицията в Разград, той нахлул с колата си през витринно стъкло на бензиностанция.

За всички престъпления мъжът получава отделни наказания, които се обединяват в пет месеца в затворническо общежитие от открит тип, глоба от 500 лв. и лишаване от право да кара кола за срок от 1 година.

Почерпената барманка от Разград пък, която била хваната да кара този месец с 1,76 промила, влиза в затворническо общежитие от закрит тип, при първоначален строг режим, за срок от 4 месеца. Жената имала предишно осъждане, става ясно от делото. Съдът добавя към наказанието й и лишаване от право да шофира за 22 месеца.

Коментари

Задължително поле