Над 10 хиляди посрещат празниците в Банско

Курортът пълен до 15 януари, а след това идва още по-голяма вълна

Над 10 хиляди ще посрещнат Коледа и Нова година в Банско. Курортът буквално се пука по шевовете, резервации са направени на всички хотели и бази. Трудно ще бъде да се намери място до 15 януари, фукат се хотелиерите. Бизнесът е доволен,че тази година сезона тръгна доста по-добре от предходния. Естественият сняг и отлично подготвената ски зона води туристите в зимната ни перла. А местните добавят- и евтината храна и алкохол. След 15-ти януари идва още по-голяма вълна от туристи, заради стартове от Световната купа на 25 и 26 януари.

Билети вече се продават, еднодневният е 40 лв., а за двата дни - 70 лв. Децата до 12 години плащат по 1 лв., но с придружител.

Пропускът дава право на ползване на лифта или микробус до Бъндеришка поляна и място на трибуната.

В момента в курорта най-много са туристите от Гърция, Македония, Румъния,Англия, Турция. Българите традиционно са най-многобройната група. Но бизнесът тъгува за руските туристи, които вече са доста малко. Тъгува,защото те били най-щедри и платежоспособни. Втора кабинка няма, опашки пак ще има, но това упорито не отказва туристите да идват в зимния курорт. Организацията обаче коства много усилия и нерви на бизнеса. Курортът е пълен и за ваканцията на децата. Забавленията за тях са подсигурени. Ски учителите са вече ангажирани, ледена пързалка ще забавлява , всеки хотел е направил детски кътове за по-малки. В басейните има и учители по плуване. Всеки турист, който обича адреналина пък може да получи и първи уроци по конна езда. В курортът скука няма, казват местните и посрещат всеки с голяма усмивка.

За сигурността в Банско вече са направени три КПП-та, през които се регистрира всеки влязъл и излязъл от дежурните патрули. Планинските спасители също са на своя пост. А за улеснение на туристите патрулират и международни смесени патрули от гръцки и румънски полицаи.

Коментари

Задължително поле