Банковият сектор в условията на COVID-19

Масови излети в Шумен, започват проверки и глоби Губернаторът свика кризисния щаб

Пристанището, кмета и зам.-кметовете дариха пари

Ето с какви документи ще кандидатстват фирмите за мярката 60/40

Община Малко Търново дари линейка на Онкологията

251 легла за болни от COVID 19, 55- в реанимациите

Нагли апаши изсякоха дървета по крайбрежна алея

На 1 април стартира приемът в бургаските детски градини

Херо Мустафа: България държи коронавируса под контрол (ВИДЕО) Тук сме по-добре, отколкото в много други държави по света, каза посланикът на САЩ у нас

61 лекари починаха от COVID-19 в Италия

Правителството прие постановление за изплащане на компенсации на работодатели с цел запазване на работниците

Принц Чарлз се е излекувал от коронавируса

Великотърновска област разполага с 495 болнични легла за заразени с COVID-19 За по-леките случаи са осигурени 471 легла, а в интензивните отделения-24

СГС е запорирал яхта и акции на Иво Прокопиев Подсъдимият издател е обжалвал решението пред Апелативен съд-София

В гетото в кв. „Захарна фабрика“ няма опасно събиране на много хора (СНИМКИ)

Над 100 артисти излизат на Царевец в оперетата „Цигански барон“ на Щраус

Над 100 артисти ще излязат на откритата сцена на крепостта „Царевец“ в оперетата „Цигански барон“ на Йохан Щраус. Обичаното заглавие е подготвено от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново специално за Втория сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“. Спектакълът е на 28 юли от 21 часа.

Водещи солисти и музиканти от цялата страна са привлечени за участие в постановката на търновския театър. Близо 40 гост-изпълнители ще присъединят към хора, балета и оркестъра на МДТ. За тях в ателиетата на МДТ са ушити и около 30 нови сценични костюми. В постановката със свои изпълнения ще се включат и танцьори от Професионален ансамбъл „Искра” при читалище „Искра” във Велико Търново. Ролите в оперетния спектакъл са поверени на Момчил Караиванов, Христо Сарафов – гост, Миряна Калушкова, Доротея Доротеева, Зорница Дамянова – гост, Иво Йорданов – гост, Милен Иванов, Деница Александрова, Йордан Чейреков.

„Цигански барон“ присъства в репертоара на МДТ от създаването му досега и едно от най-играните заглавия. Постановката сега е дело на гост-режисьора Юлия Маринова. Диригентската палка е поверена на Игор Богданов. Хореографията е на Катя Богданова, а художник е Лидия Къркеланова.

Красива приказка за любовта и за търсенето на едно изгубено съкровище ще разкаже сред естествения декор на Царевец търновският театър. Той участва за първи път в „Сцена на вековете“ и е единственият професионален оперетен театър, който обогатява фестивалния афиш с оперетно заглавие.  Сред руините на царския дворец публиката ще види противопоставянето на два свята – на властта в лицето на граф Хомонай и на граф Карнеро и този на веселите цигани. На този фон се развива и вълнуващата любовна история на Сафи и Шандор Баринкай.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.