„Синята зона” в Пловдив скача на 2 лв./час от 1 април 2018 г.

Почит към Любен Петков

Изложба представя творци от центровете за деца и младежи в Търново

Мустакат общински съветник черпи за Коледа с Мустакова ракия

Румен Радев: Всяка победа на българските олимпийски отбори на арената на природните науки е повод за надежда и гордост

Морски хотели заработиха 5,3 млн. лв. през октомври

Транспортен бос ловувал незаконно в Поповско Иззети са оръжия и месото от дивеча

Лиляна Павлова: Внасяме в МС окончателния вариант на събитията за европредседателството, които вече са над 270

Циганите побойници от Асеновград се признаха за виновни заради по-леки наказания Прокуратурата поиска ефективни присъди за петима от 11-те биячи на деца спортисти

Спец в разкриване на телефонни измами оглави полицията в Павликени

Данъчният е застрелян в движение с пушка

Цацаров: Търсят убиеца на 8-годишната Дамла от Момчилград по ДНК проби

Разследват неуспешен опит за палеж на гараж в Разградско

Служителят на НАП е причакан от нападателите си на метри от входа на детска градина Данъчният е бивш полицай

Банско е най-евтиният семеен ски курорт в Европа

Над 100 артисти излизат на Царевец в оперетата „Цигански барон“ на Щраус

Над 100 артисти ще излязат на откритата сцена на крепостта „Царевец“ в оперетата „Цигански барон“ на Йохан Щраус. Обичаното заглавие е подготвено от Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ във Велико Търново специално за Втория сезон на българските оперни театри „Сцена на вековете“. Спектакълът е на 28 юли от 21 часа.

Водещи солисти и музиканти от цялата страна са привлечени за участие в постановката на търновския театър. Близо 40 гост-изпълнители ще присъединят към хора, балета и оркестъра на МДТ. За тях в ателиетата на МДТ са ушити и около 30 нови сценични костюми. В постановката със свои изпълнения ще се включат и танцьори от Професионален ансамбъл „Искра” при читалище „Искра” във Велико Търново. Ролите в оперетния спектакъл са поверени на Момчил Караиванов, Христо Сарафов – гост, Миряна Калушкова, Доротея Доротеева, Зорница Дамянова – гост, Иво Йорданов – гост, Милен Иванов, Деница Александрова, Йордан Чейреков.

„Цигански барон“ присъства в репертоара на МДТ от създаването му досега и едно от най-играните заглавия. Постановката сега е дело на гост-режисьора Юлия Маринова. Диригентската палка е поверена на Игор Богданов. Хореографията е на Катя Богданова, а художник е Лидия Къркеланова.

Красива приказка за любовта и за търсенето на едно изгубено съкровище ще разкаже сред естествения декор на Царевец търновският театър. Той участва за първи път в „Сцена на вековете“ и е единственият професионален оперетен театър, който обогатява фестивалния афиш с оперетно заглавие.  Сред руините на царския дворец публиката ще види противопоставянето на два свята – на властта в лицето на граф Хомонай и на граф Карнеро и този на веселите цигани. На този фон се развива и вълнуващата любовна история на Сафи и Шандор Баринкай.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.