Над 130 коня ще скачат на турнир в Царацово

На турнира край Пловдив ще стартират 20 деца и 10 юноши, а останалите са мъже и жени.

Най-добрите ни ездачи ще спорят за разпределение на награден фонд от 16 700 лева на турнира по прескачане на препятствия на базата „Фригопан“ в пловдивското село Царацово.

Националът Ангел Няголов идва с 4 коня, а Ивайло Бонев с три. В надпреварата ще се включат още Антон Дачински, Калин Неделчев...

В петък е квалификацията от държавното първенство за млади животни, финалът е през октомври на същото място. През уикенда е откритият турнир, в който ездачите ще атакуват три приза - „Фригопан“, „Хисар“ и „Краси“. За първата купа ще скачат само мъже, а в останалите две ще могат да стартират още деца, юноши и аматьори. Големите ще си тръгнат с парични награди, а най-малките ще получат ваучери на стойност 1000 лева, срещу които ще могат да получат амуниции по избор.

Бизнесменът Димитър Консулов  осигурява близо 13 000 лева от наградния фонд за купите „Краси“ и „Хисар“, като изрази надежда в България да се възроди интересът към този изключително аристократичен и красив спорт.

За турнира пристигат внушителен брой от 130 коня. Базата в Царацово е една от най-модерните у нас, като през този сезон родната федерация направи там 3 държавни първенства. Съоръжението разполага с отлична настилка за обездка и за прескачане на препятствия. А в момента продължава изграждането на хотел и ресторант.

Коментари

Задължително поле